Gündem PKK’nın Afrin yalanları tutmadı

PKK’nın Afrin yalanları tutmadı

23.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Afrin harekâtını karalama kampanyası kapsamında terör örgütü PKK tarafından asılsız iddialarla ve düzmece hesaplarla servis edilen 4 fotoğrafın “gerçeği” ortaya çıktı.

PKK’nın Afrin yalanları tutmadı

Facebook’ta “YPG’nin TSK askerlerini yaraladığı” iddiasıyla paylaşılan sedyedeki asker görüntüsünün 22 Aralık 2017’de Manisa’da gıdadan zehirlenen bir askere ait olduğu ortaya çıktı. Twitter’da “Afrin’de esir alınan Türk askerleri” iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın da 23 Şubat 2015’te “Suriyeli muhalifler Hizbullah timini ele geçirdi” başlıklı haberin görselinden alındığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Twitter’da da, “TSK’ya ait tankların yakıldığı” iddiasıyla paylaşılan 2 fotoğrafta, yanmakta olan tanka ait görselin, gerçekte 31 Aralık 2016’da Yemen’de çekildiği tespit edildi. Aynı iddiayla kül olmuş bir tankın yer aldığı fotoğrafın da, gerçekte 10 Aralık 2017 tarihli “ABD, Rusya ve Çin’le olası bir savaşta gücünü kaybedebilir” başlıklı bir haberde kullanıldığı belirlendi.

PKK’nın Afrin yalanları tutmadı

Örgütün talimatı istihbarata takıldı

İstihbarat yetkililerinin, kara propagandaya ilişkin telsiz konuşmalarını tespit ettiği öğrenildi. Konuşmalarda terör örgütü PKK yöneticileri dün yapılan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında Türkiye’nin Afrin’e müdahalesinin gündeme getirileceğini umut ederek “Siviller hedef alınıyor” iddiasıyla görüntü servis edilmesi talimatı veriyor.

Haberin Devamı