Gündem PKK’nın kış üslenmesi darmadağın ediliyor

PKK’nın kış üslenmesi darmadağın ediliyor

16.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda teröristlerce kullanılan iki yer altı sığınağı ile 11 mağara içerisindeki mühimmat ve yaşam malzemeleriyle birlikte imha edildi.

PKK’nın kış üslenmesi  darmadağın ediliyor

Diyarbakır’ın Kulp, Silvan, Hazro ve Lice ilçeleri kırsalında önceki gün başlatılan ‘Bayrak-77 Şehit J.Asb.Üçvş. Hüseyin Gümüş-2’ başarıyla sona erdi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan açıklamada, biri iki bölüm ve üç odalı 60 metrekare iki yer altı sığınağı ile 11 mağaranın kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin kırsal alanda sürdürdüğü operasyonda ise, PKK’lılara 4 sığınak bulundu. Sığınaklarda ele geçirilen el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler imha edildi. Terör örgütünün kış üslenmesine yönelik süren operasyonların bir diğer adresi Şırnak’ta da Cudi Dağı kırsal alanında terör örgütü tarafından kullanılan 2 mağara ile 1 sığınak, içerisindeki malzemlerle kullanılmaz hale getirildi.

Tunceli’de 4 sığınak

Van’ın Saray ilçesinde de, toprağa gömülü halde 12 kiloluk 4 mutfak tüpüne hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneği, silah ve mühimmat ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, operasyonla terör elebaşısı Öcalan’ın yakalanmasının yıl dönümünde gerçekleştirilmesi planlanan saldırının önlendiği belirtildi.