Gündem PKK terörüne 5 şehit daha

PKK terörüne 5 şehit daha

24.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristlerin saldırılarında dün iki asker ile iki korucu şehit oldu. Mardin’in Nusaybin ilçesinde de çocukların bulduğu cisim patladı, iki kız kardeşten biri öldü, diğeri de yaralandı

PKK terörüne 5 şehit daha

PKK’lı teröristler Şırnak’ın Uludere ilçesi Andaç Köyü yakınlarında malzeme taşıyan geçişi sırasında yola önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Patlama bölgesine dün sabah zırhlı araçla askerler sevk edildi. Bölgeye ulaşan askerlerin yaya olarak arama tarama yaptıkları 11.40 sıralarında, teröristler pusu kurdukları yerden roketatar ve uzun namlulu silahlarla atış açtı. Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte Üsteğmen Orhan Ünsal ile er Hüseyin Kavalbacak olay yerinde şehit olurken, bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon yapılıyor. Üsteğmen Orhan Ünsal’ın şehit olduğunu haberi Malatya’nın Battalgazi İlçesi’ne bağlı Fatih Mahallesi Barış Sokağı’nda oturan ailesine sağlık ekibiyle gelen askeri yetkililer tarafından verildi. 5 yıllık evli ve 3.5 yaşında bir çocuğu olan şehit Ünsal’ın ailesi acı haberle yıkıldı. Bayraklarla donatılan Ünsal ailesinin evi, haberi alan yakınlarının akınına uğradı.

2 korucu şehit

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Cehennem Ormanları bölgesinde bir grup PKK’lının bulunduğu bilgisi üzerine güvenlik güçleri operasyon başlattı. Geçici köy korucularının da katıldığı operasyon sırasında PKK’lılarla yaşanan çatışmada bir geçici köy korucusu şehit oldu, bir korucu da yaralandı. Yaralı korucu Bingöl Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Çatışmada şehit olan geçici köy korucususunun İdris Demir olduğu, ağır yaralanan Tarım Aydemir’n de kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

Kız kardeş öldü

Mardin’in Nusaybin ilçesi Zeynel Abidin Mahallesi’nde bir kısmı halen sokağa çıkma yasağı süren mahallede oyun oynayan iki kız kardeşin buldukları cisim patladı. Patlamada yaşları 8 ile 10 oldukları belirtilen kız kardeşler ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı kardeşlerden biri hayatını kaybetti. Diğer kız kardeşin tedavisi sürerken, polis olay yerinde inceleme yaparak, soruşturma başlattı.

Adıyaman’da, geçen perşembe günü zırhlı aracın devrilmesiyle meydana gelen ve 1 polisin şehit olduğu kazada yaralanan polis memuru 26 yaşındaki Selvet Şimşek tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Haberin Devamı

1.5 ton patlayıcı imha edildi

Mardin ile Midyat ilçesi arasındaki karayolundaki bir menfeze PKK’lı teröristlerce tuzaklanan 1.5 ton el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından bulunarak kontrollü bir şekilde imha edildi. Yolda imha nedeniyle yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, patlamadan sonra yolda oluşan çukurun kapatılması ile karayolu yaklaşık 2 saat sonra yeniden ulaşıma açıldı. Nusaybin İlçesi’nde de karayoluna tuzaklanan 250 kilo patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından bulunarak imha edildi.