Gündem PKK’ya ait barınak ve mevziler imha edildi

PKK’ya ait barınak ve mevziler imha edildi

02.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta PKK militanlarına yönelik hava harekâtı icra edilirken, Hakkari’de devam eden operasyon kapsamındaki hava harekatında ise PKK’ya ait barınak ve silah mevzileri imha edildi.

PKK’ya ait barınak ve mevziler imha edildi

Uludere’de yapılan operasyonda bir adet akü, 50 kilogram amonyum nitrat, 300 metre kablo, dört adet pil, bir adet balta ve bir adet şemsiye, Diyarbakır Hani’de icra edilen operasyonda da 12 dönüm Hint keneviri tarlası ile 544 kilogram kubar esrar ve bir adet av tüfeği ele geçirildi.

Haberin Devamı

Tunceli Merkez’de düzenlenen operasyonda ise bir terör örgütü mensubu ölü ele geçirilirken, örgüte yardım ve yataklık yapmak suçundan üç işbirlikçi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda bir adet AK-47 piyade tüfeği, beş adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 150 adet AK-47 fişeği, bir adet el telsizi, bir adet el dürbünü ele geçirildi.

Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından önceki gün, Suriye’den Türkiye’ye girmeye çalışan 371 ve Türkiye’den Suriye’ye geçmeye çalışan 22 olmak üzere toplam 393 kişi yakalandı. Beş adet büyükbaş hayvan, 12 bin 970 paket sigara, üç adet cep telefonu, bir flash bellek, yedi adet taşınabilir şarj cihazı, bir adet güç kaynağı, iki adet tablet bilgisayar, dört adet saat, bir adet SD kart, 7 bin 296 ABD Doları ile 6 çanta giyim malzemesi ele geçirildi.

Haberin Devamı

Ayrıca Irak hudut hattında 800 kilogram şeker, İran hudut hattında 60 litre akaryakıt ele geçirilirken, Yunanistan sınırında Türkiye’den Yunanistan’a çıkmaya çalışan 59, Bulgaristan sınırında ise Türkiye’den Bulgaristan’a geçmeye çalışan iki kişi yakalandı.

Diyarbakır ile Lice ilçesi arasındaki karayoluna PKK’lı teröristlerlar tarafından döşenen el yapımı 2 patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi.