Gündem PKK'ya büyük operasyon: 9 terörist öldürüldü

PKK'ya büyük operasyon: 9 terörist öldürüldü

28.08.2016 - 11:35 | Son Güncellenme:

Hakkari'nin Derecik Beldesi'nde Irak sınırında operasyonda olan askerlere PKK'lı teröristler saldırdı. Çıkan çatışmada 1 asker yaralanırken, 9 PKK'lı etkisiz hale getirildi.Bölgede operasyon devam ediyor.

PKKya büyük operasyon: 9 terörist öldürüldü

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak'a sıfır noktada bulunan Samanlı ve Cedikhan bölgesinde operasyonda bulunan güvenlik güçlerine, bugün sabah saatlerinde Irak tarafındaki PKK'lı teröristlerce havan ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. İlk ateşte, 1 asker yaralanırken, güvenlik güçleri PKK'lı teröristlere anında karşılık verdi. Sınırda konuşlu birliklerden de saldırının yapıldığı bölgeye yoğun top atışı yapıldı.

Haberin Devamı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Samanlı ve Cedikhan bölgesinde PKK'lı teröristlerin askeri üs bölgesine yaptığı saldırı sonrası bölgede yoğun askeri hareketlilik görüldü. Hakkari'deki Fatih Kışlası'ndan alınan özel birlikler çatışma bölgesine helikopterlerle taşındı. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, çok sayıda birlikle PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun sürdüğünü ve yoğun bir çatışmanın yaşandığını söyledi. Vali Toprak, ilk etapta 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini ve bu sayının artabileceğini belirtti.

9 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen terörist sayısı 9'a yükseldi.

PKKya büyük operasyon: 9 terörist öldürüldü

Çatışma devam ederken, bölgeye sevk edilen ambulansın şoförü de teröristlerce açılan ateş sonucu vurularak yaralandı.