Gündem PKK'ya İstanbul'da ağır darbe

PKK'ya İstanbul'da ağır darbe

03.06.2016 - 16:27 | Son Güncellenme:

PKK'nın sözde İstanbul sorumlusu yakalandı. Mardin'de de PKK'nın üst düzey bir ismi yakalanmıştı.

PKKya İstanbulda ağır darbe

Mardin'den sonra İstanbul'da PKK'ya ağır darbe . PKK'nın sözde İstanbul sorumlusu oldugu iddia edilen S. K. Gazi Mahallesi'nde polis ve MİT'in ortak operasyonuyla yakalandı.Adliyeye çıkarılan S.K. tutuklandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, terör örgütünün İstanbul sorumlusu olduğu iddia edilen S.K'nın kentte sansasyonel bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu istihbaratı alındı. Bunun üzerine, Milli İstihbarat Teşkilatı ile iş birliğiyle çalışma başlatan Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, iki gün önce Sultangazi'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda S.K. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen S.K, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. HDP içerisinde uzun süredir seminerler verdiği belirtilen S.K'nın, partinin il yöneticilerinin belirlenmesinde etkin rol aldığı öne sürüldü. Şüphelinin ayrıca, terör örgütü PKK'nın İstanbul'daki sokak eylemlerinin planlayıcısı olduğu da iddia edildi.

Haberin Devamı

MARDİN'DE DE ÜÇ İSİM YAKALANMIŞTI

Mardin Artuklu ilçesi Yolbaşı Mahallesinde bir eve yapılan baskında eylem hazırlığında oldukları belirtilen 3 PKK'lı yakalandı. Yakalanan teröristler arasında bulunan 'Baz' kod adlı Seyithan Yaman'ın PKK'nın kırsal kesiminden sözde lider kadrosundan olduğu ve arananlar listesinde bulunduğu bildirildi.