Gündem PKK'yı buradan vuracaklar

PKK'yı buradan vuracaklar

18.09.2015 - 13:09 | Son Güncellenme:

PKK'nın bölge halkı üzerinde kurduğu baskıyı kaldırmak ve bölgedeki terör unsurlarının temizlenmesi amacıyla operasyonlara hız verilecek.

PKKyı buradan vuracaklar

Bu kapsamda PKK'ya ait mezarlıkların yanı başında kurulan sözde mahkeme binaları ile haraç toplama merkezleri yıkılacak. İçişleri Bakanlığı'nın valilere gönderdiği talimatta, mezarlıkların etrafında kurulu “vergi” adı altında toplanan haraç alma merkezleri, sözde PKK mahkemeleri gibi binaların yıkılması istendi.

Haberin Devamı

MUŞ VALİSİNDEN PKK MEZARLIĞI AÇIKLAMASI

Muş Valisi Seddar Yavuz, Varto ilçesinde terör örgütü PKK'nın sözde "şehitlik" olarak adlandırdığı bölgede yapılan operasyonların devam ettiğini söyledi.

Yavuz, terör örgütü PKK'nın kamp alanı olarak kullandığı bölgeye 17 Eylül'de hava destekli operasyon başlatıldığını anımsattı. Kulan köyü yakınlarında oluşturulan sözde "şehitlik" alanı civarındaki yapılarda, teröristlerce kurulan sözde mahkemelerde, vatandaşların sorguya alınıp cezalandırıldığını belirten Yavuz, vatandaşların huzur ve güvenliği için bölgeye operasyon gerçekleştirildiğini vurguladı.

"Mezarlara saldırı yapıldığı" yönündeki haberlerin asılsız olduğunu ifade eden Yavuz, "Mezarların kutsalından istifade ederek alçak bir yol izlemişlerdir. Operasyonda mezarlıklara hiçbir şekilde dokunulmadı. Bazı yayın kuruluşlarında mezarların yıkıldığı yönündeki haberler yanlıştır, iftiradır" dedi. Yavuz, bölgede devam eden operasyonun boyutunun daha sonra açıklanacağını kaydetti.