Gündem PKK yine aynı kalleşliği yaptı

PKK yine aynı kalleşliği yaptı

15.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin’de PKK/PYD’li teröristlerden temizlenen bir köyde arama yapan askerlerden Uzman Çavuş Orhan Sürmen, yerde gördüğü Kuran-ı Kerim’i kaldırmak istedi. Ancak teröristlerin Güneydoğu’da yaptığı gibi Kuran-ı Kerim’e tuzakladıkları patlayıcının infilak etmesiyle şehit oldu

PKK yine aynı kalleşliği yaptı

Güneydoğu’daki hendek operasyonlarında kutsal mekanlara saldırıp tahrip etmekten çekinmeyen, camileri, kiliseleri harabeye çevirip Kuran-ı Kerim’i bile tuzaklayan PKK’lı teröristler, Afrin’de de aynı yöntemlere başvuruyor. Terk etmek zorunda kaldıkları evlerde kadın iç çamaşırından soba borularına kadar her yere patlayıcı tuzaklayan PKK/PYD’li teröristlerin tuzakladığı bir Kuran-ı Kerim’i, önceki gün arama tarama yaptıkları köyde yerde görünce kaldırmak isteyen Uzman Çavuş Orhan Sürmen (23) bu kalleş tuzağa düşüp şehit oldu. Şehit Sürmen dün Kahramanmaraş’ta silah arkadaşları ve binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

TSK ve ÖSO unsurları daha önce ele geçirilen köylerde olduğu gibi Afrin kırsalındaki Dermaşanlı köyünde de arama tarama faaliyetini yürütüyordu. Bu sırada Uzman Çavuş Orhan Sürmen, yerde gördüğü Kuran-ı Kerim’i alıp yüksek bir yere koymak istedi.

Alçak tuzağı görmedi

Ancak PKK’lı teröristlerce el yapımı patlayıcı yerleştirilen Kuran-ı Kerim’i yerden kaldırdığı sırada patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düştü. Patlamada yedi asker ile iki ÖSO mensubu da yaralandı. Güvenlik kaynakları, askerlerin manevi değerlere yönelik hassasiyetinden faydalanmak isteyen teröristlerin, bu tür kalleş tuzakları kurduğunu anımsattı. Benzer tuzaklara karşı bölgede görevli askerlerin uyarıldığını bildiren güvenlik kaynakları, bu tarz eylemlerin hiçbir şekilde harekâtı sekteye uğratmayacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Bölgede bugüne kadar binlerce el yapımı patlayıcı ve mayının imha edildiğini belirten güvenlik kaynakları, teröristlerin patlayıcıları kadın iç çamaşırından gıda maddelerinin içine kadar farklı yerlere tuzakladıklarına dikkati çekti. Bazı patlayıcıların telsiz, cep telefonu gibi cihazlarla uzaktan kumanda edildiğini vurgulayan güvenlik kaynakları, teröristlere bu tür patlayıcıların hazırlanması konusunda yabancı istihbarat örgütlerinin eğitim verdiğini söyledi.

Güvenlik kaynakları, bu tuzaklama yönteminin aynısının Diyarbakır’ın Sur, Şırnak merkez ile Silopi, Cizre ve İdil, Hakkâri’nin Yüksekova, Mardin’in Nusaybin ilçelerinde PKK’lı teröristlere karşı düzenlenen operasyonlarda da görüldüğünü kaydetti. Nusaybin’de, bir evdeki Kuran-ı Kerim’e teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, bölgede arama tarama faaliyeti sürdüren asker tarafından fark edilerek etkisiz hale getirilmişti.

Acısını içine attı

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar da “Bunlar bu pisliği daha önce de yaptılar. Mehmetçik’in Kuran’a imanını, inancını, saygısını, hassasiyetini bilen inanç, İslam ve insanlık düşmanı PKK, Kuran-ı Kerim’i tuzakladı” dedi.

Şehit Orhan Sürmen’in cenazesi dün Hatay’dan askeri helikopterle Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesine getirildi. Şehidin naaşı, konvoyla Fatih Mahallesi’ndeki babaevine götürülerek helallik alınmasının ardından Arıovası Camisi’nde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Cenaze törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, şehidin annesi Hüsne ve babası Mehmet Sürmen’e taziyelerini iletti. Anne ve babanın cenaze boyunca metanetini koruduğu gözlendi.

Anne Sürmen, oğlunun tabutu başında “Ağlamıyorum düşmanı güldürmüyorum. Cennetine beni de götür oğlum. Oğlum şehit oldu diye seviniyorum. İki oğlum daha var” diyerek acısını içine attı.

Mehmet Sürmen de iki oğlunun olduğunu, kendisinin de askere gitmek için hazır olduğunu belirterek, “Güveniyorlarsa karşımıza çıksınlar, kalleşlik yapmasınlar. Askerimin tırnağına zarar verene ben acımam. Herkes birbirine sahip çıksın. Bu hainlere asla fırsat vermeyin. Birlik olalım ki Türkiye’nin ne olduğunu herkes bilsin. Bu benim oğlum, bunu feda ettim ama iki oğlum daha var” dedi.

Haberin Devamı

‘Gurur duyuyorum’

Üç kardeşin en büyüğü olan Orhan Sürmen’in kardeşi de Zeki Sürmen de şehit olmaya hazır olduğunu belirterek, “Bir ağabeyim şehit oldu, bir ağabeyim daha var. O da şehit olursa ben de varım, ben de şehit olmaya hazırım” dedi.

‘Kutsala saygıları yok’

Şehit İstihkam Uzman Çavuş Orhan Sürmen’in babası Mehmet Sürmen, oğlunun bayrağına ve Kuran-ı Kerim’e sahip çıktığını, bundan da gurur duyduğunu söyledi. Baba Sürmen, şehit oğlunun, dinini, bayrağını, devletini ve milletini çok sevdiğini dile getirirken “Oğlum Kuran-ı Kerim’i yerden kaldırmak istemiştir. Çünkü kendinin de evde Kuran-ı Kerim’i var, okurdu. Biz Türk vatandaşıyız, elhamdülillah Müslümanız. Biz bir kere doğarız, milyonlarca ölürüz. Bunu kimse unutmasın. Benim iki tane oğlum var, onlar da gider ben de giderim. Benim sülalem de var... O kalleşleri Allah kahretsin” diye konuştu. Terörün, mukaddesata saygısının olmadığın vurgulayan Sürmen, “Onlarda o saygı olsa bu şekilde olmazdı. Benim oğlum vatanını savunurken şehit oldu. Bayrağına ve Kuran’a sahip çıkarken şehit oldu” ifadelerini kullandı.

Yazarlar