Gündem Plajda eğlendiler; kebapçıda yakalandılar!

Plajda eğlendiler; kebapçıda yakalandılar!

11.01.2018 - 11:57 | Son Güncellenme:

Phishing adı verilen yöntemle 219 kişinin hesaplarından 370 bin lira çektiği belirlenen şebekeye operasyon düzenlendi. Şüphelilerin dolandırıcılıktan elde ettiği parayla lüks bir hayat sürdükleri ve bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştıkları belirlendi.

Plajda eğlendiler; kebapçıda yakalandılar

İstanbul'da internet üzerinden banka sitelerinin web adreslerini taklit edip, "olta" yöntemiyle 219 vatandaşın hesaplarını ele geçirerek 370 bin liralık vurgun yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi.300 bin liralık lüks cipe sahip olan ve bir AVM kafettaryasında adamlarıyla toplantı yaparken basılan ve polise verdiği ifadede toplantı nedenini "sinerji alışverişi" olarak açıklayan şebeke elebaşının yazın tatil beldelerinde DJ lik kışın ise hackerlık yaptığı tespit edildi.

Haberin Devamı

ARAÇ VE ÖDÜL VAATLİ SAHTE BANKA LİNKLERİ

Geçtiğimiz ay banka hesaplarının boşaltıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunan bazı vatandaşların şikayetleri sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları inceleme ve soruşturmada, hesapları boşaltılan kişilerin, sosyal medya üzerinden bazı bankaların sahte reklam linklerini tıkladıklarını tespit etti. Araç ve ödül vaatli sahte linkleri tıkladıklarında "Hediye kazandınız" ifadeleri ile karşılaşan hesap sahiplerinin, kimlik bilgilerini de sahte linki yönetenlerle paylaştıkları belirlendi.

SOSYAL MEDYA HESAPLARININDAN ŞANTAJ

Hesapların, Olta (Fishing) yöntemiyle bir hacker çetesi tarafından ele geçirildiğini belirleyen uzman polisler, şebekenin aynı zamanda bazı vatandaşların sosyal medya hesaplarını da çalıp şantaj yaptığını da tespit etti. Ele geçirilen sosyal medya hesaplarının sahiplerine tepki çekecek fotoğraf ve bilgi paylaşımlarıyla ilgili olarak tehdit ve şantajda bulunduğu belirlenen şebekenin yapılan araştırmalarda 219 vatandaşı mağdur edip 370 bin liralık bir vurgun yaptığı tespit edildi.

Haberin Devamı

ŞEBEKE ÜYESİ KONUŞTU, ŞEBEKE ÇÖKTÜ

Şebekenin dolandırıcılık yöntemini tespit ettikten sonra üyelerine yönelik araştırma yapan polis yaptığı çalışmalarda şebeke üyelerinden birisini tespit edip adresine yaptığı baskınla gözaltına aldı.Sorgulanan şebeke üyesinden, şebeke üyelerinin Şişli'de bir AVM'de bir kafeteryada toplanacağı bilgisine ulaşan polis, geçtiğimiz haftasonu Şişli'de bulunan Profili Alışveriş merkezine baskın düzenledi.

"SİNERJİ ALIŞVERİŞİ" İÇİN TOPLANMIŞLAR

Baskında 13 şebeke üyesini gözaltına alıp emniyete götüren ekipler şüphelilerin adreslerinde yaptığı aramalarda ise, 11 bilgisayar, 19 cep telefonu, 15 bin 587 lira para, 21 sim kart, 19 adet bankalara ait kredi kartları, banka dekontları, harici diskler, hafıza kartları ele geçirirken sorguya alınan şebeke elebaşı Mehmet Ş.nin ilk ifadesinde toplanma gerekçelerini "sinerji alışverişi" olarak ifade ettiği öğrenildi.

LÜKS YAŞAMLARINI FOTOĞRAFLARI ORTAYA KOYDU

Haberin Devamı

Sabıkalı bir dolandırıcı ve hacker olan şebeke elebaşı Mehmet Ş.nin yaz sezonunda tatil beldelerinde DJ lik yapıp kışın şebekesiyle internet avına çıktığı belirlenirken,300 bin lira değerinde lüks cip sahibi olduğu öğrenildi. Mehmet Ş.'nin cipine suçtan elde edilen gelirden kazanıldığı gerekçesiyle el konuldu.

ALEMLER VE LÜKS YAŞAM FOTOĞRAFLARLA ORTAYA ÇIKTI

Çete üyelerinin vatandaşları dolandırarak elde ettiği paralarla sürdükleri lüks yaşamı ise telefonlarından ve bilgisayarlarından çıkan fotoğraflar ortaya koydu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şebeke üyelerinden aralarında şebeke elebaşının da bulunduğu 8'i tutuklanıp cezaevine gönderilirken, 6 sına ise adli kontrol kararı uygulandı.