Gündem Plaka ile HGS sorgulama ve GİB trafik cezası sorgulama nasıl yapılıyor?

Plaka ile HGS sorgulama ve GİB trafik cezası sorgulama nasıl yapılıyor?

27.02.2016 - 21:51 | Son Güncellenme:

Plaka bilgilerinizle sorgulama yaptığınız durumda HGS’nizle ilgili tüm bilgileri edinebilirsiniz. GİB üzerinden de online olarak trafik cezası sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Devamı haberimizde.

Plaka ile HGS sorgulama ve GİB trafik cezası sorgulama nasıl yapılıyor

Hızlı Geçiş Sistemi sayesinde geliştirilen trafikte ki kolaylık hayatımızın çok çeşitli alanlarda pratiklik sağlar. Yapılan çalışmalar sonucunda karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri de trafikte karşılaşılan fazla zaman kaybıdır. Gerçekleşen bu zaman kaybı ile vatandaşlar olarak bizler işe, okula gitmek istediğimiz yere daha hızlı ulaşım sağlamak için başka yollar deneriz. Son zamanlar da gelişen ve trafikte kullanılan yöntemler oldukça fazladır. Her gün sıkça kullanılan köprü ve otobanlar sabahın erken saatlerinde araçlarla dolup taşmaktadır. Bu yerlerden geçişimizi sağlamak için kullanılan birtakım avantajlar vardır.

Haberin Devamı


HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Köprülerden ve belli başlı yerlerden kendi özel aracımızla geçmek istersek yapmamız gereken ilk şey bu yerlerden geçebilmek için geçiş hakkımızın olması gerekir. Bunun içinde bir Hızlı Geçiş Kartına sahip olmamız gerekir. Bu kart sayesinde bizler geçiş üstünlüğümüzü sağlayarak trafikte daha fazla zaman kaybetmeden kısa bir zaman dilimi içerisinde yol alabiliriz. Bunun için hemen en yakınınızda bulunan bir merkez PTT şubesine gitmeniz gerekir. Postaneye giderek Hızlı Geçiş Kartınıza sahip olabilirsiniz. Postanede bulunan görevli bir kişiye takdim edilmesi gereken belgeler ve gerekli olanlar verildikten sizler bu arada Hızlı Geçiş Kartına sahip olacaksınız. Bunun yanında sizlerin aracına takılacak olan çip ile sizler köprüden geçiş yapmadan önce bu hızlı geçiş kartınızda ne kadar bakiyeniz olduğunu tespit eder. Sizler sahip olmuş olduğunuz bu Hızlı Geçiş Kartınız sayesinde sizler kartınıza para yükleyebilir, köprülerden ve hızlı geçiş yerlerden hızlıca geçişinizi yapabilirsiniz. Belli başlı bazı dolum noktalarından hızlı geçiş kartınıza para transferi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ne zaman bakiyenizin yetersiz geldiğini öğrenebilmek için de artık boşuna zaman kaybetmenize gerek yoktur. Köprülerden geçiş yaparken duymaktan en rahatsız olduğumuz ses hiç şüphesiz “yetersiz bakiye” dir. Kartınızda bakiyeniz kalmadığı için sizler geçiş yapamazsınız. Böylece trafiği yoğunlaştırmış olursunuz. Sizlere sunulan bazı kolaylıklar ile çok daha kısa bir zaman dilimi içerisinde bakiyenizi kontrol edebilir, en yakın yükleme merkezlerine giderek bakiyenizi doldurabilirsiniz. HGS geçiş ihlali yapmamak için bu husus önemlidir. Hızlı Geçiş Sistemine yaklaşırken aracınıza yerleştirilen çip sayesinde sizlerin cep telefonları bilgi içerikli bir mesaj gelir. Bu mesaj sizlerin HGS kartında ne kadar bakiyenizin olduğunu gösterir. Eğer yeterli bakiyeniz yoksa en yakın yerden bakiye yükleme işlemini kullanarak geçişinizi yapabilirsiniz.


Ülkemizde yaşanan bazı zorluklardan sonra artık bu işlem için vakit kaybetmeden kısa bir zaman dilimi içerisinde trafikte sorun yaşamadan geçiş üstünlüğünü sağlamış olacaksınız. Şimdi de bir diğer sorun olan trafik cezalarına gelelim. Trafiğe açık olan pek çok yerde radar kontrolü, araç plaka kontrolü, sürücü ehliyeti kontrolü yapılmaktadır. Ancak ne yazık ki her alan trafiğe açık değildir. Trafiğe kapalı alanlarda araç kontrolü yapılmıyor demek değildir. Sadece bu işlem Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleşir. Şehirde bulunan mobese kameraları ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından polisler ile yine trafik gözetim altına alınır. Yapılan çalışmalar da bu alana yönelik gerçekleştirildiği için hem araç hem de sürücü arasında ki ilişki mühim olduğu için polis memurları tarafından da bu işlem çok büyük bir önem taşır. Trafikte ki kazaların artması ve kayıpların çoğalması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü bu alandaki işlemlerinin titizliğini arttırmıştır. Yapılan hizmetlerle trafikte daha dikkatli olunması gerektiği savunulmuştur.

Haberin Devamı

Ülkemizin pek çok kesiminde yapılan bu mobese kameraları ile denetim hangi aracın nasıl sürüş yaptığı tespit edilir. Kameralar üzerinden yapılan bu işlem çok daha kolay olmuştur. Trafikte hatalı bir sürüş yapan araçların plakaları not edilir bu araçlara çeşitli cezalar yazılır. Ancak bu cezalar evlere posta yolu ile iletilir. Eğer sizlerin ikametgah üzerinde bazı sorunlarınız var ise ve bu posta sizlere ulaşmazsa plakanıza ne kadar ceza kesildiğini de öğrenemezsiniz. Bu nedenle gelişen teknolojik sistemler hayatımızı çok daha kolaylaştırmış ve de basitleştirilmiş. Yapılan bu çalışmalar sonucunda Trafik Cezası Sorgulama işlemini kullanarak sizler aracınıza ne kadar ceza yazılmış öğrenebilirsiniz. Üstelik bu işlem için sadece internet sistemine bağlı olmanız yeterlidir. Plakanıza neden ceza yazıldığını, ne zaman yazıldığını, bu cezanın ücretini, son ödeme tarihini internet sistemi üzerinden oldukça kısa bir zaman diliminde istediğimiz gibi gerçekleştirebiliriz.