Gündem Plaka ile HGS sorgulama ve trafik cezası sorgulama yapılır mı?

Plaka ile HGS sorgulama ve trafik cezası sorgulama yapılır mı?

02.03.2016 - 22:12 | Son Güncellenme:

Plaka bilgilerinizle HGS ile ilgili tüm sorgulamalarınızı yapabilirsiniz ve trafik cezası sorgulama ve ödeme için GİB web sayfasını kullanabilirsiniz. Devamı haberimizde.

Plaka ile HGS sorgulama ve trafik cezası sorgulama yapılır mı

Metropol şehirlerde yaşamını sürdüren vatandaşların çektikleri en büyük sıkıntılardan biri olan trafik her geçen gün daha büyük bir kaos yaratmaktadır. Bunun sebebi ise vatandaşların bireysel olarak araçlanması ve herkesin bir aracının olmasıdır. Toplu taşıma araçları bir yandan diğer araç kullanıcılar bir yandan işe giden okula giden vatandaşlarla birleşince sabah ve akşam belli saatlerde yollarda fazlasıyla kalabalık oluşur. Bu kalabalık yüzünden trafik akışı ne yazık ki çok yavaş olmuştur. Vatandaşların her zaman ulaşımda kullanmış olduğu belli başlı yollar vardır. Bu yolları kullanabilmek için vatandaşların ihtiyacı olan tek şey Hızlı Geçiş Sistemi kartıdır.

Haberin Devamı


HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!


TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

HGS kısaltması ile bilinen bu kart sizlerin trafikte otoyollarda ulaşımınızı sağlar. Bu karta sahip olabilmek için öncelikle siz vatandaşlar en yakın PTT merkezine gitmeniz gerekir. Bu postanelere gittiğiniz takdirde sizler birkaç ufak işlem sayesinde HGS kartınızı alabilirsiniz. Belli dolum noktalarından bu kartınıza para transferi yapabilirsiniz. Her geçişinizde bu kartı okutarak sizlerden belli bir miktarda ücret alınır. Alınan bu ücret karşılığında ulaşımınıza devam edebilirsiniz. Ülkemizde bazı HGS geçiş yerlerinden kart basmadan haksız yere geçiş yapan vatandaşlar vardır. Bu vatandaşlar HGS Geçiş İhlali yapmaktadır. Gerekli Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinesi altında geçiş ihlali yapan vatandaşlara cezalar yazılır. Bu cezaya ise HGS geçiş ihlali cezası denir. Vatandaşlar olarak bizler de bu bizlere yazılan cezayı ödemekle yükümlüyüzdür. Bu cezayı öğrenip hemen çok zaman kaybetmeden ödemeyi yapmamız gerekir.

Haberin Devamı


Acele bir şekilde ulaşımımızı gerçekleştirirken HGS işlemine takılıp bakiyenizin yetersiz kaldığını öğrenmek sıkışıklığınıza neden olur. Hem yetişmeniz gereken yere zamanında yetişemem endişesi ve geriye kalan daha trafik sizlerin gözünü korkutur. Bu nedenle temkinli davranmanız gerekir. Yani HGS kartınızda ne kadar bakiye olduğunu sürekli olarak güncel bir şekilde bilmeniz gerekir. Aksi takdirde bu zor durumlar karşılaşan yine siz olacaksınız. Bu zorluklarla karşılaşmamak yoluna devam etmek isterseniz de bakiyenizi sürekli kontrol etmeniz gerekir. Ancak onca işlerinizin arasında sizler yorulabilir, bu bakiye kontrolünü unutabilirsiniz. Bu en doğal olan şeylerden biridir. Böyle durumlarda hem gecikmeden hem de HGS geçişinizi aksatmadan yapabilmeniz için sizler bakiye sorgulama işleminden yararlanabilirsiniz. Artık günümüzde ilerleyen teknolojik gelişmeler sayesinde hiç yorulmadan vakit kaybına uğramadan evde oturduğunuz yerden bu bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle internete bağlı olmanız koşulunda sizler arama motorlarınıza HGS bakiye sorgulama yazmalısınız. Bu başlığı yazdıktan sonra karşınıza çıkan ekrandan sizler oldukça kolay ve de pratik şekilde bakiyenizin ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz. Plakanızı sisteme girerek tek bir tuşla HGS kartınızda ne kadar para olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu mükemmel nitelikte ki işlem sonucunda hem sizler boşuna vakit kaybına uğramamış olursunuz. Bu işlem sayesinde hem de büyük kolaylık sağlamış olursunuz.

Haberin Devamı


Trafikte karşılaşmış olduğumuz ikinci bir sorun ise trafik cezalarıdır. Biz bazen farkına varmasak da bizlerin plakalarına ve araçlarına bazı cezalar yazılmaktadır. Sizlerin de bildiği gibi pek çok yerde araç kullanıcıları trafik polisleri tarafından gözetim altındadır. Ehliyet sorgulaması, hız sorgulama ve benzeri amaçlarla araç kullanıcılarının trafikte ki hal ve hareketleri dikkat edilmelidir. Çünkü ülkemizde son dönemlerde artan trafik kazalarının en temel nedeni dikkatsizlik ve de çok süratlı olmaktır. Dolayısıyla vatandaşlar olarak bizler sürekli olarak trafikte denetim altında oluruz. Her alan trafiğe açık olmadığı için trafik polisleri buralarda denetimlerini sürdüremezler. Bu gibi durumlarda da yapılan işlem mobese kameraları tarafından kayıt altına alınır. Emniyet Genel Müdürlüğü merkez binalarında yapılan bu denetim ile araç kullanıcılarına belli cezalar kesilebilir. Bu cezalar araç sürücüsünün ikamet ettiği yere gönderilir. Ancak her ne olursa olsun bizler bu şekilde güvenemeyebiliriz. Çünkü bu posta zarfı bizlerin eline ulaşamayabilir. Bu gibi nedenlerden dolayı da Trafik cezası Sorgulama işlemine internetten girebiliriz. İnternete bağlı olduğumuz her türlü alanda bu trafik sorgulama ekranına giriş yapabilir sadece plakamızı sisteme girerek tek bir tuşla eğer varsa trafik cezasının en ince detaylarını öğrenebiliriz. Bu sorgulamayı yaptıktan sonra trafik cezası ödeme işlemimiz için gerekli olan tüm bilgilere de bu ekrandan ulaşabiliriz.