Gündem Plakadan trafik cezası sorgulama ve telefon ile HGS sorgulama işlemleri!

Plakadan trafik cezası sorgulama ve telefon ile HGS sorgulama işlemleri!

21.12.2015 - 00:05 | Son Güncellenme:

Plakanıza ait trafik cezanızın olup olmadığını online olarak öğrenebileceğiniz gibi HGS sorgulamanızı telefon ile yapabilirsiniz. Konu hakkında daha detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

Plakadan trafik cezası sorgulama ve telefon ile HGS sorgulama işlemleri

Trafik sorunu Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi olarak uzun süredir özellikle araç sürücülerinin büyük mağduriyetler yaşamasına yol açıyordu. Türkiye’de karayollarında bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş sistemlerinde kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinin yetersiz ve çağa uygun olmayan eski sistemler olması ve aynı zamanda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen trafik denetlemelerinin uygulanış tarzı trafikte oldukça ciddi sıkışıklıklara yol açıyordu. Hatta köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araçların zaten son derece yoğun olan trafikte araçlarını gişede durdurarak cihazda kart okutma çilesiyle uğraşması, trafiğin durma noktasına gelmesine ve kilometrelere uzanan araç kuyruklarının oluşmasına neden oluyordu. Bu duruma yönelik olarak PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortak yürütülen çalışmalar sonucunda karayollarında Hızlı Geçiş Sistemi kullanılmaya başlandı. Böylelikle araç sürücüleri internette HGS bakiye sorgulama gibi ek hizmetleri ile son derece kaliteli ve interaktif bir ücretli geçiş sistemi ile köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde araçlarını durdurmak zorunda kalmadan seri geçişler yapabiliyor. Bu sayede de Türkiye’deki karayollarında bu durumdan kaynaklı yaşanan trafik sıkışıklıklarının önüne geçilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emniyet Genel Müdürlüğü ise trafik denetlemelerinde daha modern sistemler kullanarak, daha çağdaş ve daha etkin trafik denetlemeleri gerçekleştirmeye başladı. Özellikle Elektronik Denetleme Sistemi, mobese kamera sistemleri ve teknolojik radar sistemleri ile gerçekleştirdiği trafik denetlemeleri ile trafik kuralı ihlallerini anında tespit ederek, aracın plakasının kayıtlı olduğu ikamet adresine trafik cezası beyanı işlemlerini posta yolu ile gerçekleştiriyor. Ayrıca internet üzerinde hem kendi resmi web sayfasından hem de Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi web sayfası üzerinden araç sürücülerine online trafik cezası sorgulama işlemi yapabilme fırsatı sunuyor. Böylelikle araç sürücülerinin internet hız ve kolaylığında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital hizmetler ile araç sürücülerine bu gibi önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlanıyor olması trafikte artık çok daha çağdaş bir yapının oluşturulabilmesi de sağlanabiliyor. HGS kart kullanıcıları artık internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde HGS kart bakiyelerinin güncel durumunu öğrenebilecekleri HGS bakiye sorgulama işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde yapabilmesini sağlıyor. Özellikle de internete erişim sağlanabilen her yerden dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinden dakikalar içerisinde HGS kartındaki güncel bakiye durumunu öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Ancak araç sürücülerinin PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından sunulan bu online HGS kart bakiyesi sorgulaması hizmetinden yararlanabilmesi için öncelikli olarak online hizmetlere üye olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Araç sürücüleri internet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında bulunan müşteri hizmetlerine üye olabilmek için müşteri hizmetleri giriş ekranında yer alan ‘yeni üyelik’ sayfasına ulaşabiliyor. Bu sayfa içerisinde T.C. kimlik numarası, e-posta ve şifre bilgileri girerek, üyelik işlemlerini tamamlayabiliyor. Böylelikle artık bilgisayarlarından veya akıllı telefonlarından internete bağlanabildikleri her yerden HGS kartlarındaki güncel bakiye durumunu öğrenebiliyor. Ayrıca araç sürücüleri artık HGS bakiye yükleme işlemlerini sadece PTT şubelerinden değil aynı zamanda da anlaşmalı pek çok farklı noktadan da yapabilme imkanına sahip olabiliyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri araç sürücülerinin çeşitli sebeplerden dolayı gerçekleştirdikleri HGS geçiş ihlallerine ilişkin olarak herhangi bir trafik cezalarının bulunup, bulunmadığını öğrenebilmeleri için online HGS geçiş ihlali sorgulama hizmeti sunuyor. Araç sürücüleri internete erişim sağlayabildikleri her yerden PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinden herhangi bir üyelik işlemi gerektirmeden sadece araç plaka bilgisi ile geçiş ihlali sorgula ekranından HGS geçiş ihlali sorgulamalarını günün her saatinde gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücüleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online trafik cezası sorgulama hizmetini ise resmi web sayfasındaki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından T.C. kimlik numarası, ad, soyad ve doğum tarihi bilgilerini girerek gerçekleştirebiliyor. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi web sayfasındaki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından trafik cezalarını sorgulayabiliyor. Araç sürücüleri GİB İnternet Vergi Dairesi web sayfası üzerinden kolay bir şekilde gün içerisinde 02:00-22:00 saatleri arasında online trafik cezası ödeme işlemlerini anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile yapabiliyor.