Gündem Platini’nin planları

Platini’nin planları

04.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

FIFA Başkanlık seçimini kazanarak, 1998 yılından beri süren geleneğini devam ettiren Sepp Blatter’in 6 gün içinde istifasını sunmasının ardından yeni başkanın kim olacağı tartışmaları başladı.

Platini’nin planları

İstifanın hemen akabinde kararın doğru olduğunu belirten UEFA Başkanı Michel Platini’nin yeni adaylardan biri olduğu iddia ediliyor. Hafta sonu yapılması planan UEFA toplantısını da ileri bir tarihe erteleyen Platini’nin geçmişten bu yana bu koltuk için aday gösterilmesi de ihtimalleri kuvvetlendiriyor.
Daily Mail’de yer alan analiz haberde de FIFA koltuğu için 3 isim öne çıkıyor. Son seçimlerde Blatter’e kaybeden Ürdün Prensi Ali bin Al-Hussein şu an için resmi olarak bilinen ilk aday.
Arkasından gelen isimse Michel Platini olarak dikkat çekiyor. Bir diğer güçlü aday da şu anda Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Wolfgang Niersbach olacak. Bu 3 aday da Blatter’e en büyük muhalif isimlerdi. Ayrıca ABD Futbol Federasyonu Başkanı Sunil Gulati’nin de adaylığını koymasının sürpriz olmayacağı söyleniyor.
Zico sürprizi
Brezilya futbolunun efsane isimlerinden Artur Zico’nun FIFA Başkanlığı için adının geçmesi büyük bir sürpriz yarattı. 2006-08 yılları arasında Fenerbahçe’yi de çalıştıran Güney Amerikalı teknik adam, resmi Facebook hesabına yazdığı mesajla dikkatleri üzerine topladı.
Zico, “Neden olmasın? Benim hayatım her zaman futboldur. Her zaman hem Brezilya’da hem de diğer ülkelerde taraftarlar tarafından sayı gördüm” ifadelerini kullandı.
ESPN’de yer alan habere göre 1990’lı yılların başında Brezilya Spor Bakanlığı’nda aktif rol oynayan ve ülkesinin 1994 Dünya Kupası’nı kazandığı dönemde idareci sıfatı taşıyan Zico’nun tecrübeli olduğu aktarıldı. Ancak Brezilya efsanesinin herhangi bir destek ya da lobiye sahip olmadığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Interpol takipte

Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL), ABD yargısı tarafından aranan FIFA’nın 2 eski yöneticisi ile 4 çalışanı hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkardı. INTERPOL’den yapılan yazılı açıklamada, “ABD yargısının talebi üzerine FIFA’nın 2 eski yönetici ve 4 görevlisi hakkında şantaj, komplo ve yolsuzluk suçlamasıyla uluslararası tutuklama kararı çıkarıldı” denildi. Haklarında kırmızı bülten çıkarılanlar arasında FIFA’nın eski yöneticilerinden Jack Warner ve Nicolas Leoz ile yine FIFA’nın spor pazarlama işlerinden sorumlu görevlileri Arjantinli Alejandro Burzaco, Hugo Jinkis, Mariano Jinkis ve Brezilyalı José Margulies bulunuyor.