Teknoloji Playboy, kripto para şirketine dolandırıcılık yüzünden dava açtı

Playboy, kripto para şirketine dolandırıcılık yüzünden dava açtı

16.08.2018 - 13:06 | Son Güncellenme:

Playboy'un ana şirketi Playboy Enterprises, dolandırıcılığı ve sözleşmeyi ihlal ettiği gerekçesiyke Global Blockchain Technologies (BLOC) adlı Kanadalı kripto şirketine dava açtı. Mayıs ayında BLOC, Playboy'un medya platformuyla ortaklık kurdu.

Playboy, kripto para şirketine dolandırıcılık yüzünden dava açtı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Playboy Enterprises, dolandırıcılık nedeniyle Global Blockchain Technologies'i (BLOC) dava etti. Mayıs ayında Kanada merkezli kripto para (cryptocurrency) şirketi, Playboy Magazine'in ana şirketi Playboy Enterprises ile ortaklığını duyurmuştu.

BLOC, Viking Industry Token adlı paranın Playboy TV'nin platformuna entegre edilmesini planladığını, böylece kullanıcıların bu kripto parayla yetişkin içerikleri izleyebileceğini ve dijital para birimiyle ödeme yapabileceklerini söyledi.

Playboy Enterprises, BLOC'un sözleşmenin sonuna kadar yaşayamayacağını iddia ediyor. Beverly-Hill merkezli yetişkin eğlence sitesi, anlaşmanın yapıldığı tarihten itibaren üç ay içinde, BLOC'un teknolojisini henüz Playboy'un platformuna dahil etmediğini ve aynı zamanda Playboy'a söz verdiği 4 milyon doları ödemediğini iddia ediyor.

Haberin Devamı

BLOC, sahtekarlık suçlamalarının "anlamsız" olduğunu ve iki taraf arasındaki anlaşmazlığın "normal bir anlaşmazlık" olduğunu söyledi.