Dünya Playboy’un ‘beyin’ ölümü

Playboy’un ‘beyin’ ölümü

14.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Playboy’un yaratıcılarından Victor Lownes yaşamını yitirdi. Derginin beyin takımında yer alan Lownes, verdiği partilerle adından söz ettiriyordu

Playboy’un ‘beyin’ ölümü

ABD merkezli erkek dergisi Playboy’u dünya çapında şöhrete kavuşturan isimlerden Victor Lownes 88 yaşında hayatını kaybetti. Noel kutlamaları sırasında kalp krizi geçiren ve hastaneye kaldırılan Lownes, yoğun bakımdaki tedavisi sırasında geçirdiği ikinci kriz nedeniyle yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Derginin kurucusu Hugh Hefner’le 1954’te tanışan Lownes, ‘Playboy’ markasının arkasındaki ‘beyin’ takımından biri olarak görülüyordu. Hefner’a dergiyi şekillendirmesinde yardımcı olan Lownes, asıl atılımı ise ‘Playboy Club’ fikriyle gerçekleştirdi. 1960’larda Playboy kulüplerini açan Lownes, İngiltere’ye de bu akımı yaydı.

Sıradışı partilerle adından söz ettiren Lownes, 1979’da derginin 25. yılı için özel bir parti hazırladı. 42 odalı bir evde düzenlenen parti tam 25 saat sürdü ve 2 binden fazla konuk katıldı.

Lownes, Playboy kızlarıyla da yakından ilgileniyordu. Eğitim kampı kuran Lownes, kızların nasıl yürüyeceği, gülümseyeceği ve ne giyeceği gibi konularda 6 haftalık dersler düzenliyordu.