Çanakkale Plevne Orta Okulu Robotik Takımı Dereceye Girdi

Plevne Orta Okulu Robotik Takımı Dereceye Girdi

17.02.2018 - 13:17 | Son Güncellenme:

.

Plevne Orta Okulu Robotik Takımı Dereceye Girdi

Çanakkale’nin Lapseki İlçesinde bulunan Plevne Ortaokulu Robotik takımı İstanbul Şehir Üniversitesinde gerçekleştirilen bölge turnuvalarında yenilikçi çözüm ödülünü alarak Türkiye finallerine 3’ncü kez gitmeye hak kazandı.
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde eğitim-öğretime devam eden Plevne Orta Okulunda görevli Fen Bilimleri öğretmeni Yaşar Bozdemir yaptığı açıklamada; " Öğrenciler bu etkinlik sayesinde turnuva masasının üzerinde yer alan görevleri en kısa sürede yapan bir robot programlar ve tasarlayarak, her sezon tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun ile ilgili araştırma projesi yürütüyorlar. Tüm bu yolculuk sırasında takım çalışması, deneyim paylaşımı, arkadaşça rekabet kuralları, sürecin odaklı olma ve duyarlı profesyonellik onlara rehberlik eder. Turnuvalara katılan çocuk ve gençler bilim, sanat, teknoloji konularının yanında ifade, dinleme, sunum, paylaşım, takım çalışması konularında eğlenceli, süreç odaklı bir deneyim yaşıyorlar. Bu deneyimler onların kendilerini geleceğin bilim insanı, mühendisi, etkin girişimcisi ve duyarlı dünya vatandaşı olarak hayal etmelerini teşvik ediyor. Plevne Ortaokulu olarak 4.kez yer aldığımız bu etkinliğe 2 ay boyunca çok çalıştık. Robotumuzu ve projemizi en iyi şekilde hazırlayarak İstanbul Şehir Üniversitesinde gerçekleştirilen etkinlikte başarıyla sunduk. Takımım’’ Second World’’ etkinlik sonunda Yenilikçi Çözüm ödülünü alarak İzmir’deki finale gidiş biletini kaptı" dedi.
Bozdemir, İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ve Okul Müdürü Ertan Günal’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.