Siyaset PM’nin yeni üyeleri duygularını paylaştı

PM’nin yeni üyeleri duygularını paylaştı

09.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda delegeler tarafından seçilen 60 sandalyeli Parti Meclisi’nin (PM) yeni üyelerinden dikkati çeken isimler duygularını paylaştı.

PM’nin yeni üyeleri duygularını paylaştı

CHP’de kurultaydan sonraki en yetkili organ olan PM 39 erkek ve 21 kadın üyeden oluştu. PM’de, gençlik kotası nedeniyle 30 yaş altındaki altı isme yer verildi. İlk toplantısını yarın gerçekleştirecek olan PM’nin dikkat çeken yeni üyeleri duygularını şöyle aktardı:

Haberin Devamı

‘Sülalece partiliyiz’

Gülçin Timür: Hatay Kırıkhan’da 7 yıl boyunca amcamın eczanesinde çalıştım. Hem bu süreçte hem sonrasında CHP örgütlerinin kadın ve gençlik kollarında mücadele verdim. Amcam ve dayım CHP’den ilçe başkanıydı. Babam ve eşim de partili. Yani sülalece partiliyiz. PM’ye seçildikten sonra hemen kadın ve ev toplantılarımız başladı. Aldığım sorumluluktan dolayı hem heyecanlı hem mutluyum.

‘Vekil gibi çalışıyorum’

Semra Dinçer: Partimizin Ankara Keçiören örgütünde çalıştım. Önceki seçimlerde Ankara’dan ön seçimle milletvekili adayı oldum ama seçilemedim. Seçimlerden sonra da durmadım, milletvekiliymişim gibi çalışmalarıma devam ettim. İki çocuk annesiyim. Ev hanımıyım. Ama evde oturan bir ev hanımı değilim. Bu partide mücadeleci bir ruhla bulunuyorum. Halka dokunarak siyaset yapacağım.

Haberin Devamı

‘Görevdeyken seçildim’

Bülent Ecevit Tatlıdil: 3.5 yıldır CHP Konya Ereğli İlçe Başkanı’yım. 2016’da da PM için aday olmuştum. Orada da 243 oy almıştım. Genel başkanın listesinde değildim ama o zaman. Bu defa genel başkanımızın da teveccühü ile aday oldum. Delegelerimiz de sağolsun 515 oy verdi. CHP tarihinde görevdeyken seçilen ilçe başkanı hiç yok. Ben ilk ilçe başkanıyım.

24 yaşında PM’de

Gamze Pamuk Ateşli: 2016’da Bursa Osmangazi’de gençlik kolu başkanı olmam ile başlayan aktif siyaset hayatımda verdiğim mücadelemin bir devamı olarak genç yaşta PM’de görev almış olmak benim için büyük bir gurur. Parti Meclisi’nde genç bir kadın olarak mücadelemi büyüterek; kısır tartışmalara düşmeden, çözüm ve gelecek odaklı siyaset yapmayı hedefliyorum.