Gündem Podyumlar ‘Gecelerin Kralı’na ağlıyor

Podyumlar ‘Gecelerin Kralı’na ağlıyor

22.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dominik asıllı moda duayeni Oscar de la Renta, 82 yaşında kansere yenik düşerek hayata veda etti. 2006’da yakalandığı kanseri yendiğini açıklamasının ardından kimsenin ummadığı bu ani ölüm başta moda dünyası olmak üzere herkesi yasa boğdu.

Podyumlar ‘Gecelerin Kralı’na ağlıyor


De la Renta, 1950’de İspanya’ya taşınarak hayatının en önemli adımını attı. 1960’larda eski ABD başkanı John F. Kennedy’nin eşi Jacqueline’e özel elbise tasarlayarak başladığı moda kariyerine kendi adıyla devam etti. Beyaz Saray’ın ilk tercihi olan de la Renta’nın müşterileri arasında Nancy Reagan, Laura Bush, Hillary Clinton ve Michelle Obama bulunuyor.
Ayrıca, George W. Bush’un kızı Jenna’nın gelinliğinde de ünlü modacının imzası var. Prenses Diana da tasarımcının sıkı takipçisi olarak biliniyordu. De la Renta, Paris moda dünyasına kabul edilen ilk Latin kökenli kişi ve Fransız modaevleri için dikim yapan ilk ABD’li oldu.
De la Renta’nın son zamanlarda kamuoyunda yer alan en ünlü tasarımı Amal Alamuddin’in gelinliğiydi. Alamuddin ve tasarımcının mutlu pozu Vogue dergisinde de yer aldı. Tasarladığı gelinlik ve gece elbiseleriyle ün salan tasarımcı “Gecelerin kralı” olarak anılıyordu. Audrey Hepburn, Cameron Diaz, Nicole Kidman, Penelope Cruz, Taylor Swift, Beyonce, Victoria Beckham, tasarımcının kırmızı halı temsilcileri olarak biliniyor.