Gündem Pokemon Go çılgınlığı!

Pokemon Go çılgınlığı!

15.07.2016 - 14:24 | Son Güncellenme:

Pokemon Go çılgınlığı tüm dünyayı sarmış durumda. Son zamanlara Türkiye'de en çok aranan oyunlar arasına girdi. Peki Pokemon Go nedir? Pokemon Go oyununu nereden indirilebilir? İşte detaylar....

Pokemon Go çılgınlığı

Uzun süredir beklenen Pokemon Go nihayet çıktı. Türkiye henüz resmi olarak yayınlanmayan Pokemon Go buna rağmen merakla sorgulanıyor. Oyun dünyasında yeni bir stil geliştiren Pokemon Go şimdiden oyun listelerini sallamaya başladı. Peki, Pokemon Go nedir, nasıl oynanır? İşte detaylar.

Haberin Devamı

POKEMON GO NEDİR?

Pokémon GO Niantic tarafından geliştirilen ve The Pokémon Company tarafından yayımlanan, iOS ve Android tabanlı artırılmış gerçeklik oyunu. Pokemon Go oyunu, beraberinde Nintendo tarafından geliştirilen , ve yakınlarda Pokémon tespit edildiğinde Bluetooth bağlantısı ile kullanıcılara uyarı veren Pokémon Go Plus isimli giyilebilir teknoloji ürünü ile beraber çıkacak.

Pokemon Go çılgınlığı

Pokémon Go ile birlikte kullanıcılar, akıllı cihazları ile gerçek dünyada Pokémon yakalayabilir, birbirleri ile savaştırabilir ve birbirleri arasında ticaretini yapabilecekler.

Pokemon Go çılgınlığı

Oyun ücretsiz bir şekilde ve uygulama içi satın alma opsiyonu ile yayınlanacak.

Artırılmış gerçeklik ile Pokémon Go oyunu Nintendo ekibinden Satoru Iwata ve The Pokémon Company ekibinden Tsunekazu Ishihara fikri olarak ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Pokemon Go çılgınlığı

2015 yılı içerisinde, Ishihara oyunun açıklanma tarihi olarak 10 Eylül olarak karar verdi. 9 Eylül tarihinde büyük yankı uyandıran tanıtım videosu yayınlandı. Fakat Iwata açıklamadan yaklaşık 2 ay önce vefat etti.

Pokemon Go çılgınlığı

POKEMON GO NASIL OYNANIR?

Bir döneme damgasını vuran "Pokemon" karakterlerinin yer aldığı Pokemon Go, akıllı telefonlarla oynanan, gerçek zamanlı ve online bir oyun.

Pokemon Go çılgınlığı

Oyuncular, telefonlarındaki uygulamayı kullanarak çevrede bulunan Pokemon'ları saptıyor. Daha sonra telefon kamerasını açan kullanıcılar, bu sayede gördükleri Pokemonlara "Poke Topu" ile vurarak onlara sahip olabiliyor.

Oyuncular sahip oldukları Pokemonları geliştirebilirken, diğer oyuncularla da bölgede bulunan 'Gym'lere sahip olmak için savaşabiliyor.

POKEMON GO TÜRKİYE'DEN OYNANABİLİYOR MU?

Pokemon Go henüz Türkiye'de resmi olarak oynanamazken, kullanıcılar oyunu farklı çözümler kullanarak oynayabiliyor.

Pokemon GO'da virüs tehlikesi!

Kısa sürede milyonlara ulaşan, son günlerin yeni trendi Pokemon GO oyununda virüs tehlikesi ortaya çıktı. Bildiğimiz üzere Pokemon GO geçtiğimiz günlerde, sınırlı sayıda ülke için piyasaya sürüldü. Bu ülkeler arasında şimdilik Avustralya, Kanada, Almanya, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, Rusya, İspanya ve İngiltere bulunuyor.

Haberin Devamı

Lakin söz konusu oyun kısa bir sürede tüm dünyayı kasıp kavurmaya başladı. Henüz resmi olarak uygulama marketlerinde yer almayan ülkelerde ise kullanıcılar illegal yollardan oyunu oynamaya başladı. Android için Apk dosyası ile kurulum yapılıyor. iOS için ise Hipstrore'dan indirilebiliyor.

İşte bu illegal yollardan yüklenen Pokemon GO'larda virüs tehlikesi olduğu ortaya çıktı. Proofpoint isimli bir güvenlik şirketi çalışanları, Apk dosyasının içinde DroidJack kod adlı virüs tespit etti. Oyunun kurulum dosyasının içine gizlenen bu trojan virüsü ile art niyetli kişiler akıllı telefonunuza kolaylıkla erişebiliyor. Ayrıca virüs öyle tasarlanmış ki, antivirüs programları tarafından da kolaylıkla tespit edilemiyor.

Öte yandan iOS için de ayrı bir tehlike bulunuyor. iPhone'lar için oyunun Hipstore'dan indirilebileceğini belirtmiştik. İndirdiğimiz oyun için Google hesabımızdan giriş yapıyoruz. Söz konusu oyun Google hesabımızda tam erişim istiyor. Böylece mailler ve kişi listesi erişime açık hale geliyor. Eğer siz de iOS işletim sistemli cihazınıza Pokemon GO yüklediyseniz, en kısa sürede kaldırmanızda fayda var.

Haberin Devamı

şte tüm bu nedenlerden ötürü Pokemon GO, Google Play ve AppStore Türkiye marketlerine girmeden indirmemek daha doğru olacaktır.

Diğer taraftan söz konusu oyunun neden olduğu olaylar silsilesi de bitmiyor. ABD'de Pokemon Go oyuncularının sıkça gittikleri yerleri belirleyen silahlı 4 kişi, ıssız noktalara gelenlerin para ve değerli eşyalarını gasp etti. 4 saldırgandan 3'ünün silahlı gasp suçundan tutuklandığı açıklandı.