Gündem Polene karşı bazı önlemler ilaçtan daha etkili

Polene karşı bazı önlemler ilaçtan daha etkili

25.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uzmanlar, burun tıkanıklığından boğaz kaşıntısına, hapşırıktan gözlerin sulanmasına kadar birçok şikâyeti doğuran polenlere karşı önlemleri anlattı

Polene karşı  bazı önlemler  ilaçtan daha etkili

Çoğu kimse için yılın en güzel mevsimi olan bahar, alerji sorunları nedeniyle bazıları için kabusa dönüşüyor. Bitkilerin üremek için kullandıkları irili ufaklı toz şeklindeki polenlerin bahar döneminde arttığını ve polenlerin bazı insanlar için son derece alerjik etki yarattığını belirten uzmanlar, küçük önlemlerle alerji riskinden kurtulunacağını belirtiyor.
Alerjinin burun tıkanıklığı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, boğazda kaşıntı hissi, hapşırık ve gözlerde sulanma gibi şikayetlerle başladığına dikkat çeken Medical Park Bahçelievler Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Selvi, “İlaçlardan da daha önemlisi çevre kontrolü ve korunmadır. Yaşadığımız ve çalıştığımız mekanları hastalığımıza göre düzenlemek gerekir. Bazen küçük önlemler etkili sonuçlar alınmasına sağlar” diyor.
Dermatoloji uzmanı Dr. Aslı Günaydın da güneşin yüzünü göstermeye başladığı bahar aylarında güneş alerjisinin de görülebileceğine dikkat çekerek, “Güneş alerjisi sadece yaz aylarında değil bahar aylarında da görülebilir. Çünkü deri kıştan yeni çıkmıştır, henüz güneşe karşı hazırlıklı değildir. Güneş maruziyetini azaltmak için cildin yapısına uygun koruyucular kullanılmalı” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Mutlaka yapın

Selvi’nin bahsettiği küçük önlemler şöyle;
l Tüylü ve yünlü giyecek ve eşyaları uzaklaştırın
l Filtresi olan bir klima kullanın
l Polen mevsiminde özellikle sabah saatlerinde camları kapalı tutun
l Seyahat ederken otomobilinizin camlarını açmayın
l Giysilerinizi, çalıştığınız ya da yattığınız ortamlardan uzak yerlerde değiştirin.
l Dışarı çıkarken burun kanatlarına ve bıyık bölgesine vazelin ya da bu iş için üretilmiş jellerden sürebilirsiniz.
l Kürklerinde polen biriktirdikleri için evdeki hayvanlarınızı yatağınızdan ve koltuklarınızdan uzak tutun.