Gündem Polis Akademisi Özel Harekat Polisi alım başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

Polis Akademisi Özel Harekat Polisi alım başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

02.12.2016 - 09:56 | Son Güncellenme:

Polis Akademisi Özel Harekat polis Alımı başvuruları geçtiğimiz günlerde son buldu. Polis Akademisi Özel Harekat Polis Alımına dair en güncel bilgiler yazımızın devamındadır. Oldukça çok sayıda Polis Akademisi Özel Harekat Polis Alımına başvuru vardır. Bu başvuruların sonucu ise resmi polis akademisi web sayfasından görebilirsiniz.

Polis Akademisi Özel Harekat Polisi alım başvuru sonuçları ne zaman açıklanır

Her ülkenin kendi içerisinde huzuru ve vatandaşların güvenliği sağlayan birimleri bulunmaktadır. Bu birimlere verilen önemde en az bu kadar önemlidir. iç huzuru sağlamak hem de düzeni sağlamak adına iç güvenlik birimlerinden olan polis akademisi her yıl yaptığı alımlar ile kadrolarını genişletmekte ve gençlerin de önünü açmaktadır. Polis alımında yapılan bir çok değişiklik sebebi ile bu kadrolara dahil olmak isteyen adayların başvurularında sayı fazlalığından dolayı oldukça büyük bir patlama yaşanmıştır. Bu patlamanın sonucunda ise mülakatlarda adayları zorlu bir sınav beklemektedir. Bu standartlarının düşürülmesinin sebebi ise bu sene oldukça fazla polis alımının olacağı içindir. Bu sene ülkece yaşadığımız talihsiz olaylar sebebi ile birçok polis açığa alındı. Açığa alınan polislerin yerine görevini kötüye kullanmayacak olan adayların alınmasına karar verildi.

Pasaport Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

9 Ekim tarihinde biten polis akademisi özel harekat polis alımı başvurularının ardından başvuruları onaylanan adayların bir de mülakat için başvurmaları gerekmektedir. 2 Kasım tarihinde başlayan polis akademisi özel harekat polis alımı mülakat başvuruları geçtiğimiz günlerde son buldu. Yapılan başvuruların sonucunda ise adaylar zorlu bir mülakata gireceklerdir. Girecekleri bu mülakatların ardından sınava tabii tutulacak olan adaylar için gerekli olan resmi şartlar polis akademisi web sayfası üzerinden yapıldı. Başvurularını artık hiç bir kuruma gitmeye gerek duymadan online olarak yapan adaylar yine sonuçları da aynı yerden öğrenecektir.

Artık hemen hemen her işlem her başvuru internet sayesinde online olarak yapılmaktadır. Polis Akademisi Özel Harekat polis Alımının da başvuruları resmi web sayfa üzerinden gerçekleştirildi. Resmi Polis Akademisi üzerinden alınan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda mülakata katılacak adaylar belirlendi. Terör ile mücadele olmak üzere güvenlik için çalışacak olan adayların böyle bir durum karşısında kaldıklarında hazırlık olabilmeleri için bu mülakat gününe hazırlanmaları gerekecektir.

Parkurlar çeviklik ve hız isteyen parkurlar olacaktır. Polis Akademisi Özel Harekat Polis Alımı başvurusunda bulunan ve mülakata katılmaya hak kazanan adayların bu kriterlere göre çalışmalarını tavsiye ederiz. Yeterlilik sınavında adayların 60 puan altında aldıkları takdirde başarısız sayılacaklarını da buradan duyuralım. Adaylar bu mülakattan geçtikten sonra toplam altı ay boyunca bu kutsal görev için eğitime tabii tutulacaktır. Eğitimin ilk üç ayı temel polislik eğitimine yönelik bir eğitim olacaktır. Diğer üç ay ise özel harekata dair bir eğitim olacaktır. Polis Akademisi Özel Harekat Polis Alımı için en güncel bilgilere ise resmi polis akademisi web sayfasından öğrenebilirsiniz