Gündem Polis, bodrumu detaylı aramadı

Polis, bodrumu detaylı aramadı

24.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şubattan beri kayıp olan baba-kızın bodrum katında öldükleri iddiası güçlendi. Polis ekiplerinin ise bodrum katındaki atıl yerde arama yapmadığı öne sürüldü

Polis, bodrumu detaylı aramadı

Ankara Sincan’da 129 gündür kayıp olan ve evlerinin altındaki bodrum katında cansız bedenleri bulunan Ali Alkan ile kızı İdil Alkan’ın sır ölümü birçok soru işareti bıraktı. Emniyet kaynakları babanın kızını öldürerek intihar ettiği öngörüsünde bulunurken, olay yerindeki apartmanın bodrum katında duvarların yanı sıra bazı kapı kollarında da kan izlerinin görülmesi kafaları karıştırdı.

Isınınca çıktı

Cinayetin tam olarak nerede işlendiği konusundaki belirsizliğin devam ettiği, ancak olayın bodrum katında yaşandığı iddiasının giderek güçlük kazandığı dile getiriliyor. Baba-kızın cansız bedenlerinin ise apartmanın bodrum katındaki kullanılmayan atıl yerde olduğu tahmin ediliyor. Kış mevsimi olması dolayısıyla cesetlerin koku yapmadığı belirtilirken, havaların ısınması ile birlikte ağır kokuya ve apartmanda böceklenmeye neden olduğu ve böylelikle Ali Alkan ile kızı İdil Alkan’ın cansız bedenlerine ulaşıldığı bildirildi. Anne Zehra Alkan’ın polise kayıp başvurusu yaptığı, ekiplerin ise daire ve çevresinde aramalarda bulunduğu, ancak bodrum katındaki atıl yerde arama yapmadığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

‘Z’ yazılı not

Polis, bodrumu detaylı aramadı


Ali Alkan’ın cesedinin yanında ‘Z’ harfi yazılı not olduğu, anne Zehra Alkan ile erkek arkadaşının ifadelerinin alındığı, daha sonrasında serbest bırakıldığı bildirildi. Bu arada acılı annenin iki gündür evine gitmediği öğrenildi.

DNA çalışmaları kemikler üzerinden

Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı kimlik tespiti çalışmalarında zorlandığı baba ile kızın cansız bedenlerinin tanınmayacak halde bulunmasından dolayı kemikleri üzerinden DNA çalışmalarını gerçekleştirdiği dile getirildi. Cenazelerin çalışmalar bitince ailelere teslim edileceği belirtilirken, baba-kızın cumartesi Sincan’da kılınacak namazın ardından toprağa verileceği bildirildi.

ÖLÜ BULUNAN BABA-KIZLA İLGİLİ YENİ İDDİALAR

Ankara’da 14 Şubat’tan beri kayıp olan baba ve kızının cansız bedenleri geçtiğimiz günlerde apartmanlarının bodrum katında bulunmuştu. Cesetlerin ölümlerin kışın olması nedeniyle koku yapmadığı belirtildi.