Cadde 'Polis geldiğinde beni arka kapıdan kaçırıyorlardı'

'Polis geldiğinde beni arka kapıdan kaçırıyorlardı'

21.11.2017 - 09:21 | Son Güncellenme:

Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu, Türkiye’nin ilk interaktif talk show programı 'Hadi Be'nin konuğu, 'Raf' şarkısıyla bu yıla damgasını vuran ünlü DJ Deeperise (Mesut Yılmaz) oldu. Deeperise, İngilizce versiyonu 'Move On'da büyük ilgi gören şarkının nasıl doğduğunu anlattı.

Polis geldiğinde beni arka kapıdan kaçırıyorlardı

"BU KADAR İLGİ BEKLEMİYORDUM"

Haberin Devamı

Deeperise, düzenlemesini yaptığı “Raf” şarkısının gördüğü büyük ilgi karşısında şaşkın olduğunu belirterek, "Şarkının bu kadar patlamasını beklemiyordum. İlk önce SoundCloud’a yükledik, tepkileri ölçtük. İki günde çok fazla dinlenince şarkıda bir şey olduğunu sezdim ve geri çektim parçayı" dedi.

"TIESTO ŞARKILARIMI ÇALIYOR"

Dünyaca ünlü DJ Tiesto’nun da performanslarında kendi şarkılarını çaldığını söyleyen Deeperise, buna rağmen tanınmadığı için Türkçe bir şarkı yapmaya karar verdiğini anlattı: “Ben yurtdışında üretim yapıyordum. Ama Türkiye’de bir başarı yakalamak istiyordum, çünkü burada Deeperise’ın kim olduğunu bilmiyorlardı. Daha önce Tiesto radyo şovlarında şarkılarımı çaldı ama Deeperise tanınmıyordu. Bir Türkçe şarkı yapmak istedim. Tolga adlı bir arkadaşım bana Cabbar’ın vokalini getirdi, dinledim, şarkıyı yapmaya karar verdim. Oturduk detayları konuştuk. Vokali ondan alıp düzenledim. Şarkının son halini dinlediğimizde hiçbirimiz öyle bir şey çıkacağını beklemiyorduk.”

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'DE KULÜPÇÜLÜK YOK"

Deeperise, “Neden Türkiye’deki DJ’ler dünyadaki en iyi 5 DJ arasında yer almıyor?” sorusu üzerine şöyle konuştu: “Türkiye’de elektronik müziğe önem verilmiyordu. Son yıllarda deephouse, elektronik müzik biraz daha ön plana çıkmaya başladı. Şu anda deephouse, etnik ağırlıklı. Türkiye’de bizim sound’larımız belli; pop. Poptan fazla dışarı çıkamıyoruz. DJ’leri destekleyen herhangi bir portföy de yok. Bizde aslında kulüpçülük yok. Hollanda’ya bakın mesela, ülke gece hayatından ibaret. En iyi DJ’ler Hollanda’dan çıkıyor. Bütün büyük festivaller de Hollanda’da yapılıyor.”

"YENİ ŞARKI 'RAF'TAN DAHA İYİ"

Yeni şarkısını bitirdiğini açıklayan Deeperise: “Yeni şarkı bitti, hazır. Aralık ortası gibi çıkacak. Vokalde yine Cabbar var. ‘Raf’tan daha iyi bir sound’u olduğunu söyleyebilirim. Bir tane hit yaptıysanız, ikinci parçanızın ondan daha iyi olması lazım. Daha kötüsünü yaparsanız level düşürmüş olursunuz. Üstüne koyarak gitmeniz lazım.”

"AMACIM O OYLAMAYA GİRMEK, İLK 30'A DA RAZIYIM"

Haberin Devamı

Deeperise, dünyanın en iyi DJ’lerinin yer aldığı DJMag oylamasına girmeyi amaçladığını belirterek, "Hedeflerimden bir tanesi DJMag oymamasında sıralamaya girmek. İlk 10 olmayabilir, 30’a girmeye de razıyım. Dünyanın en iyi DJ’lerinden biri oluyorsun çünkü" ifadelerini kullandı.

"EN POPÜLER MESLEK DJ'LİK"

27 yaşındaki DJ, mesleği hakkında şöyle konuştu:
"Şu an en popüler meslek DJ’lik. DJ’lik önemli bir meslek. Gerçekten emek harcaman lazım, profesyonel olman lazım."

"TALEP VAR AMA BEN İSTEMİYORUM"

Deeperise, Türkiye’den hangi ünlü şarkıcıyla birlikte çalışmak istediği sorusuna şaşırtıcı bir yanıt verdi: Türkiye’de çalışmak istediğim biri yok. Bilindik isimlerden talep var ama yapmak istemiyorum. Benim amacım global çapta, Avrupa’da Türkiye’yi Burak Yeter, Mahmut Orhan gibi temsil etmek. Türkiye’de bir başarı sağladık. Tabii ki gelen şarkı iyi olacaksa önünü kesmem, yaparım. Örneğin Tarkan gelse, parça iyi olacaksa tabii ki yaparım. Ama olmayacaksa da sırf ismini kullanmak amacıyla kötü proje çıkarmanın bir anlamı yok. Yaptığın işin iyi olması lazım.

Haberin Devamı

"KALBİMDEKİ SORUN YÜZÜNDEN PİLOT OLAMADIM"

Küçükken pilot olmayı çok istediğini açıklayan Deperise, hayalini neden gerçekleştiremediğini şu sözlerle anlattı:
“Pilot olmak istiyordum. Kalbimde sorun vardı küçükken. Harp okuluna yazılacaktım, sağlık testlerinden geçemedim.”

"EN ALTTAN GELDİM"

Harp okuluna giremeyince gece kulübünde çalışmaya başladığını söyleyen Deeperise, o günleri şöyle anlattı:
"13-14 yaşlarındayken gece kulübüne girdim. Ben en alttan geldim yani. Arka planda çalışıyordum, komilik filan yapıyordum. O yaşta sigorta filan olmayacağı için polis geldiği zaman beni arka kapıdan kaçırıyorlardı."

"KULAĞIMDA YÜZDE 30 HASAR VAR"

Deeperise, mesleki deformasyon yaşadığını dile getirerek, "Sol kulağımda yüzde 30 hasar var. Çünkü kulaklığı sol kulağa takıyoruz, sağ kulakla da monitörü eşleştiriyoruz. Bu da duyma kaybına yol açabiliyor" şeklinde konuştu.

"HAYALİM TOMORROWLAND"

Deeperise, Emre Saygı’nın “10 sene sonra Deeperise’ı nasıl bir sahnede hayal ediyorsun?” sorusuna, "Allah nasip ederse Tomorrowland sahnesinde. İnşallah orada sahne alırız, Türkiye’yi temsil ederiz" yanıtı verdi.