Gündem Polis ‘Hayalet Orhan’ın peşinde

Polis ‘Hayalet Orhan’ın peşinde

30.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükçekmece’de lüks cipin içinde öldürülen Arzu Şerifi Zindaşti ile Devrim Öztunç cinayetiyle ilgili gözaltına alınan şüphelilerden 10’u adliyeye sevk edildi.

Polis ‘Hayalet Orhan’ın peşinde

Olayın uyuşturucu anlaşmazlığı sonucu meydana geldiği ve asıl hedefin Naci Şerifi Zindaşti olduğunu tespit edildi. Olayda tetikçilik yaptıkları öğrenilen 2 şüphelinin geçen yıl öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis, olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen “Hayalet” lakaplı Orhan U. ile Çetin K.’nın peşine düştü.

Haberin Devamı

2 tetikçi öldürülmüş

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada polis ekipleri önceki gün operasyon yaparak 16 kişiyi gözaltına aldı. Sorgulanan şüphelilerin silahlı saldırı olayında tetikçilere yardım ve yataklık yaptıkları belirlendi.

Polis soruşturmasında, saldırıda tetikçilik yapan iki kişinin geçen yıl bir saldırıda öldürüldüğü tespit edildi. Tetikçiler Hacı Osman S. ile Turgay A.’nın çok sayıda polis geliş kayıtları olduğu öğrenildi. Tetikçilerin neden ve kim tarafından öldürüldüğünün araştırıldığı belirtildi. Bu arada Naci Şerifi Zindaşti’yi öldürtmek isteyen azmettiriciler de belirlendi. Hollanda ve Türk polisinin takibinde olan ancak yakalanamayan “Hayalet” lakaplı Orhan U. ile Çetin K.’nın, Zindaşti’yi öldürtmek için 3 milyon Euro ödedikleri öğrenildi. Polis iki şüpheliyi arıyor.