Gündem Polis kameramanı kayıtta değilmiş

Polis kameramanı kayıtta değilmiş

09.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Elçi’nin vurulduğu sırada görev yapan polis kameranı “Silah sesi gelince kendimi duvar dibine attım. Yattığım yerden görüntü alabildim, kaçan şahsın görüntüsünü yakaladım” dedi

Polis kameramanı kayıtta  değilmiş

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin soruşturmada, kurşunun hangi silahtan çıktığı muamması halen çözülemezken olay yerindeki polise ait kameralardan şu ana kadar Elçi’nin vurulma anına ilişkin görüntü çıkmadı. Elçi’nin öldürülmesine ilişkin soruşturma dosyasında şu ana kadar 11 ayrı yerden gelen 134 görüntü kaydının girdiği anlaşıldı. Altı kayıt basın kuruluşlarından, diğerleri PTT, Mobese, Foto Film Şubesi ve İstihbarat Şubesi’nden alındı. Bu görüntülerden önemli bir bölümünün Elçi’nin vurulduğu ana ilişkin olmadığı, sokağın başından veya sonundan çekildiği ifade edildi.

Haberin Devamı


Sicil numarası yazıldı

Savcılığın olay sırasında görev yapan foto film şubesi kameramanının da ifadesini aldığı öğrenildi. İsmi yerine tutanağa sicil numarası yazılan kameraman, basın açıklaması sırasında yanlarında Güvenlik Şubesi’nde üç polisin, Foto Film Şubesi’nden de kendisi ve fotoğraf çeken bir arkadaşının olduğunu ifade etti. Kameraman polis, şunları kaydetti: “Açıklamanın bittiği anda yaşlı bir kadın ve erkek gelip Kürtçe konuştu. Yaşlı amcanın konuşmasının bitimine yakın birkaç el silah sesi geldi.

O silah sesleri Balıkçılarbaşı tarafından, sokak girişinden geldi. Yanımızdaki Güvenlik Şube’den polis arkadaşlarımızın ateş ettiklerini görünce kendimi aracın ön tarafında duvarın dibine attım. Silah seslerinin geldiği an başımı Balıkçılarbaşı’na bakan kısma çevirdiğim sırada kayıttan çıktım. Kendimi yere attığımda ise görüntü almaya devam ettim. Yerde yatan şahsı çektim. Yanındaki silahı ve etrafı çekebileceğim kadar çektim.

Haberin Devamı

Ancak teröristleri tam olarak nereden kaçtıklarını, Dört Ayaklı Minare’nin sütununu kendime sütre olarak kullandığımdan çekemedim. Elçi’nin vurulma anını ve yere düşme anını görmedim. Silah seslerini duyarak dönüp baktıktan sonra kendimi yere atıp kayda girdiğim esnada, kaçan ikinci şahıs olduğunu düşündüğüm şahsın görüntüsünü koşarken yakaladım. Ancak hangi istikametten kaçtığını görmedim. Minarenin ayağı bu çekimi almamı engelledi. Yeniden kayda girdiğimde açıklamaya katılan diğer şahısların ise oradan gitmiş olduklarını gördüm.”