Gündem Polis meslektaşını kazaen şehit etti

Polis meslektaşını kazaen şehit etti

20.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şüpheli için açılan uyarı ateşi vücuduna isabet eden polis memuru Hakan Can şehit düştü. Yakalanan şüpheli uyuşturucudan sabıkalı çıktı...

Polis meslektaşını kazaen şehit etti

Ankara’da Gölbaşı ilçesinde bulunan denetim noktasında yapılan asayiş uygulamasında durdurulan yolcu otobüsünden indirildikten sonra kaçan şüpheliyi yakalamak için açılan uyarı ateşi sonucu sekiz yıllık polis memuru Hakan Can meslektaşı tarafından kazaen vurularak şehit oldu.

Haberin Devamı

Dün ssabah saat 05.00 sıralarında Siirt-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsü denetim uygulamaları kapsamında Gölbaşı Sanayi uygulama noktasında durduruldu. Durumundan şüphelenilerek araçtan indirilen ve üst araması yapılmak istenen bir şüpheli yolun karşısına geçerek kaçmaya çalıştı. Kovalamaca sırasında polis memuru Hakan Can, meslektaşı tarafından açılan açılan uyarı sonucu kazaen vuruldu. Ağır yaralanan polis memuru, yoldan geçen özel bir araçla kaldırıldığı Gölbaşı Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Sabıkalı çıktı

Olayın ardından ormanlık alana kaçtığı tespit edilen şüpheli Zeynel İ. yakalanarak gözaltına alındı. Olaya ilişkin Ankara Valililiği’nden yapılan açıklamada şüphelinin uyuşturucu ve asayiş suçlarından emniyette kaydı bulunduğu belirtildi. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “Polis uygulaması esnasında bir arkadaşımızı şehit verdik. Allahım ailesine sabır versin. Gerçekten Gölbaşı olarak içimiz yanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Ercan Topaca, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, “Terör boyutu tespit edemedik. Araştırmalar devam ediyor. Şahsın uyuşturucu ile ilgili geçmişten kayıtları var. Terör boyutu şu an itibarıyla görülmüyor. Allah bu tür kazaları bir daha yaşatmasın. Silahlar toplandı, kurşunun hangi silahtan çıktığı teknik çalışmalardan sonra netleşecektir. Şahsın elindeki silahın, şehit olan polisimizin elinden düşen silah olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

Elleri yukarıda kaçtı

Olayın yaşandığı uygulama noktasında da incelemelerde bulunan Vali Topaca, şüphelinin yapılan arama esnasında montu çıkarılırken elleri yukarı vaziyetteyken polisin elinden kaçtığını belirterek, “Polis de takip sırasında yolun karşısına geçiyor. Kaçarken tabii hava karanlık, polisler de peşinden takip ediyor. O sırada polisimiz yaralanıyor, ilaveten kaldırıldığı hastanede şehit oluyor” diye konuştu.

Polis meslektaşını kazaen şehit etti
Şehit babasını duayla uğurladı

Şehit polis Hakan Can için Gölbaşı Kaymakamlığı’nda tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Ercan Topaca ile birlikte çok sayıda kişi katıldı. Şehit Can’ın babası Halil, annesi Safiye ve eşi Sevgi Can, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şehit annesi Safiye Can, oğlunun tabutun üzerine kapanarak, “Sen bizi nereye bıraktın oğlum” diye feryat etti. Cenazeyi olan bitenden habersiz izleyen şehidin kızı Asel Can’ın ellerini açarak dua etmesi duygusal yaşanmasına neden oldu. Şehidin cenazesi daha sonra memleketi Erzincan’a gönderildi. ANKARA-DHA