Gündem Polis, sokak sokak firar eden yabancıları arıyor

Polis, sokak sokak firar eden yabancıları arıyor

20.11.2016 - 07:39 | Son Güncellenme:

Kumkapı'da bulunan İl Göç İdaresi'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi"nde dün çıkan yangın sonucu firar eden yabancıları yakalamak için polis ekipleri sabaha kadar çalışma yaptı.Yapılan çalışma sonrası polis ekipleri, şüpheli gördüğü çok sayıda yabancıyı gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

Polis, sokak sokak firar eden yabancıları arıyor

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çifte Gelinler Caddesi'ndeki İstanbul Valiliği İl Göç İdare Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'nde çıkan yangını fırsat bilerek, kaçan yaklaşık 60 göçmenin yakalanması için yürütülen çalışma kapsamında arama faaliyetlerini Aksaray'da yoğunlaştırdı. Köşe başlarında, köprü altlarında, park ve bahçelerde Geri Gönderme Merkezi'nde çıkan yangını fırsat bilerek firar eden yanbancıları aradı. Polis ekiplerinin gece boyunca, Eminönü, Sirkeci, Kumkapı, Aksaray ve çevrelerinde yaptığı çalışma sonrasında çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelilerin, polis merkezlerinde firar eden şüphelilerden olup olmadığı araştırılmasının ardından işlemleri yapılarak Geri Gönderme Merkezi'ne gönderileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

YANGIN SONRASI FİRAR ETTİLER

Çifte Gelinler Caddesi'ndeki İstanbul Valiliği İl Göç İdare Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'nin 3. katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. İtfaiye ekiplerince söndürülen yangında, 3 kişi yaralanmıştı. Yangında çoğunluğu Afganistan ve Pakistan uyruklu olduğu belirlenen yaklaşık 60 kişi kaçmıştı.

GÖREVİLLER AÇIĞA ALINDI

Öte yandan yangın ve firarla ilfili soruşturma sürüyor. İçişleri Bakanlığı, İstanbul Kumkapı'da bulunan, İl Göç İdaresi'ne bağlı Geri Gönderme Merkezinde çıkan yangında kaçan 123 kişiden 20'sinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "İstanbul Kumkapı'da bulunan, İl Göç İdaresi'ne bağlı Geri Gönderme Merkezinde yangın çıkmıştır. Yangının geri gönderme merkezindeki yabancılar tarafından çıkarıldığı tespit edilmiş olup; İl Göç İdaresi Müdürlüğü personelince derhal Emniyet, İtfaiye ve sağlık birimlerine haber verilmiştir. Yapılan müdahalelerin ardından yangından etkilenen geri gönderme merkezindeki 3 yabancı tedbiren hastaneye kaldırılmış olup; hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirlenmiştir. Olay anında, Merkezde bulunan yabancılar, kaldıkları odalardan tahliye edilerek, havalandırma alanına çıkarılmışlardır. Ancak güvenlik güçlerinin engelleme girişimlerine rağmen, buradaki karışıklıktan yararlanan geri gönderme merkezinde bulunan yabancıların 123'ü firar etmiştir. Firar eden yabancıların 20'si yakalanmış olup; geri kalanların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Mevzuat gereği geri gönderme merkezlerine yanıcı ve yakıcı maddelerin sokulması ve bulundurulması yasaklanmış olup; mevzuatın gereğini yerine getirmeyerek yangının çıkmasına sebebiyet verenler ile firar olayının gerçekleşmesinde ihmali olan kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmış ve görevden uzaklaştırılmışlardır" denildi.