Gündem Polis Suruç’ta faciayı önledi

Polis Suruç’ta faciayı önledi

22.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, bomba yüklü olduğu araçla saldırı hazırlığı yapan kadın terörist, polis tarafından fark edilince araçtaki bombayı infilak ettirdi. Olayda araçtaki terörist öldü.

Polis Suruç’ta  faciayı önledi

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre dün 16.30 sıralarında Suruç Devlet Hastanesi yanında yaklaşık bir hafta önce elde edilen istihbari bilgilere dayanılarak takibe alınan 33 CFY 67 plakalı araç polisler tarafından fark edildi. Saldırı hazırlığında olduğu belirtilen kadın terörist, kendisini fark eden polislerin dur ihtarına uymayarak araçla kaçtı. Polislerin kovaladığı teröristin kullandığı araç, mezarlık yakınlarında sıkıştırıldı. Ancak terörist araçtaki bombayı infilak ettirerek öldü.
Kadın terörist Suriyeli
Mezarlık yakınlarında gerçekleştirilen patlamanın etkisiyle mezarlığın dış cephe duvarının yıkıldığı ve patlayan aracın büyük oranda zarar gördüğü görüldü. Vatandaşlardan can kaybının yaşanmadığı saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi. Güvenlik güçleri tarafından takip edilen PKK’lı kadın terörist, bugün saat 16.30 sıralarında ilçeye girmesi önlendi ve yakalanacağını anlayınca çalıntı olduğu sanılan bomba yüklü aracı infilak ettirdi.
Bombalı aracı infilak ettirerek ölen kadın teröristin Suriyeli olduğu ve bir hafta önce, Suriye’nin Telabyad ve Kobani arasındaki bölgeden sınırı geçerek Türkiye’ye girdiği belirtildi. Suriye’de PYD saflarında görev yapan PKK’lı kadın teröristin, örgütün hazırladığı bomba yüklü aracı teslim alarak 23 Nisan törenlerini kana bulamak için Suruç’a girmek istediği kaydedildi.
50 kilo patlayıcı
Yapılan olay yeri incelemesinde araçta, demir ile güçlendirilmiş TNT ve C-4 karışımı 50 kilo patlayıcı olduğu tespit edildi. Ayrıca, teröristin bombayı uzaktan infilak ettirmek için kullacağı uzaktan kumanda da bulundu. Kadın teröristin ceset parçaları, kimliğinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Olayla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada “1 Mayıs ve 23 Nisan etkinlikleriyle ve referandumu protesto eden gruplara yönelik eylem hazırlığı yapan ve etkinlikleri kana bulamak isteyen terörist, Suruç’ta bomba yüklü aracın patlamasıyla etkisiz hale geldi” ifadeleri kullanıldı.