Hatay Polis Ve Zabıtadan Dilenci Operasyonu

Polis Ve Zabıtadan Dilenci Operasyonu

17.05.2017 - 13:35 | Son Güncellenme:

.

Polis Ve Zabıtadan Dilenci Operasyonu

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde polis ve zabıta ekipleri, vatandaşın duygularını istismar ederek haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik operasyon yaptı.
Kırıkhan Emniyet Müdürlüğü ve Kırıkhan Belediyesi zabıta ekipleri kent merkezinde dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Kırıkhan’ın işlek caddelerinde denetim yapan ekipler, dilencileri birer birer topladı. Yakalanan 8 dilenci yanlarındaki çocuklarla birlikte Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü. Operasyonda küçük yaştaki çocukları kullanarak vatandaşların manevi duygularını sömüren dilencilerin Suriyeli uyruklu ve kadın olması dikkat çekti. Zabıta ekipleri tarafından dilencilere Kabahatlar Kanununa göre 91 lira cezai işlem uygulandığı bildirildi.
Ayrıca Suriye uyruklu olduğu tespit edilen dilenciler, Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesi’ne götürülerek kimlik tespitleri yapıldı.
Konuyla ilgili yapılan açıklama yapan Zabıta Müdürü Ahmet Mazlum, vatandaşların sokakta daha rahat ve huzurlu dolaşmaları için dilencilere yönelik operasyonların devam edeceğini belirtti.