Gündem Polis yelekli gaspçılar yakalandı

Polis yelekli gaspçılar yakalandı

21.08.2014 - 14:40 | Son Güncellenme:

İstanbul'da içinde 6,5 kiloğram altın ve 1 milyon 320 bin lira değerinde döviz bulunan bavulununu gasp etmek için takip ettikleri kuyumcu kuryesini polis yelekleri giyerek kaçıran daha sonra araçtan atan 6 kişilik şebeke polis tarafından çökertildi. Çalınan altın ve paralar bulunurak sahiplerine teslim edildi. Çete liderinin üzerinden eğlence mekanlarında çekilen fotoğraflar çıktı.

Polis yelekli gaspçılar yakalandı

POLİS YELEKLERİ GİYEREK KAÇIRMIŞLAR

Haberin Devamı

Harem Otogarı’nda 8 Ağustos 2014 tarihinde meydana gelen olayda Kahramanmaraş’ta bulunan bir kuyumculuk şirketinde çalışan kurye Mehmet B., şehirlerarası otobüsten indikten sonra polis yelekli iki kişi tarafından kaçırılmıştı. Mali Şube’den olduklarını söyleyerek içinde para ve altın bulunan bavulla birlikte bir araca bindirilen Mehmet B., şüpheliler tarafından yaklaşık iki kilometre gittikten sonra araçtan atılmıştı. Mehmet B.’nin serbest kaldıktan sonra polisi arayarak soygunu haber vermesi üzerine soruşturma başlatılmıştı.

OLAY SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada polis güvenlik kameralarını inceleyerek olayın saniye saniye görüntülendiğini tespit etti. Görüntülerdeki aracın kiralık olduğu ve sahte plaka takıldığı belirlendi. Bu ipucundan yola çıkan polis önce aracın gerçek plakasını tespit edip daha sonra kiralayan kişilerin kimliklerini tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından kimlikleri tespit edilen 6 kişinin çaldıkları altınları Kapalıçarşı’da bozdurmaya hazırlandıkları öğrenildi. Gasp Büro Amirliği ekipleri 19 Ağustos 2014 tarihinde İstanbul ve Sakarya’da 9 adrese yaptıkları eş zamanlı baskında şüpheliler K.E. (25), S.Ü.(25), M.A.H.A. (30), A.G. (45) ve M.E.G.’yi (50) gözaltına aldı. Şüphelilerle birlikte çalınan para ve altınlar ile bir adet tabanca, 50 adet mermi, polis telsizi ve polis yelekleri ele geçirildi.

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ'TAN TAKİP ETMİŞLER

Asayiş Şube Müdülüğü, Gasp Büro Amirliği’nde sorgulanan şüphelilerin olayı Kahramanmaraş’ta planladıkları ve şüphelilerden birinin soyacakları Kurye Mehmet B.’yi şehirlerarası otobüsün içinde Kahramanmaraş’tan İstanbul’a gelene kadar takip ettiği ortaya çıktı.

MASAYA ALTIN HARFLERLE "GASP" YAZILDI

Olayla ilgili yapılan operasyonda şüphelilerin kullandığı bir otomobilin içinde ise çanta içinde çalınan 6,5 kiloğram altın ile 1 milyon 320 bin lira para ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü içinde ele geçirilen altınlarla şüphelileri yakalayan büronun adı olan "GASP" yazısı yazıldı. Altın ve paralar Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren kuyumcu şirketi yetkililerine teslim edildi.

Haberin Devamı

Polisteki ifadelerinde olayı gerçekleştirdikleri öğrenilen şüpheliler ise işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.