Gündem Polisin vurduğu Mert 3 aydır komada

Polisin vurduğu Mert 3 aydır komada

26.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kocamustafapaşa’da geçen Ekim ayında polisin kafasından vurduğu Mehmet Mert Tilev’in yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. Tilev’in vurulmasına ilişkin soruşturma devam ederken olay anına ait kamera kayıtları ise kayıp

Polisin vurduğu Mert 3 aydır komada

İstanbul Kocamustafapaşa’da üç ay önce polis tarafından sokak ortasında vurulan 24 yaşındaki Mehmet Mert Tilev hala komada.
Mert Mehmet Tilev, 24 Ekim 2014’te Kocamustafapaşa’da polis tarafından kimlik kontrolü için durduruldu. Polis memurları ile sabıkası bulunan Tilev arasında tartışma yaşandı. Bu tartışma üzerine gözaltına alınmak istenen 24 yaşındaki Tilev, yüzüne biber gazı sıkılarak karakola götürüldü. İddiaya göre, Tilev, Aksaray Polis Karakolu’nda gözaltında işkenceye maruz kaldı. Serbest bırakıldığında yüzünde ve vücudunda morluklar olan Tilev’in, gözaltında şiddete maruz kaldığını gösteren fotoğraflar basına da yansıdı. Genç adamın karakoldan çıktıktan 2 gün sonra elinde bir satırla Kocamustafapaşa Meydanı’nda polis memurlarına bağırarak, “Beni bu hale getirenler gelsin” dediği öne sürüldü. Etrafını saran polis memurları, koşmaya başlayan genç adama ateş etti. Kafasından vurulan Tilev, 26 Ekim 2014 günü Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldı. Geçtiğimiz günlerde beyin cerrahi servisine çıkarılan Tilev, o günden bugüne komada.
Olayın ardından kamera görüntüleri için savcılık harekete geçti. Tilev’in komaya girmesinin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen ne tanık ne de şüpheli ifadesine başvurulmadı.

Görüntüler bozuldu!
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, 3 kez silah patlama sesi duyulan görüntülerde savcının ateş eden polis için iki kişi arasında kalması üzerine CD, Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Savcılığa ulaşan Adli Tıp raporunda görüntülerde kimin ateş ettiğinin anlaşılmadığı belirtildi. Adli Tıp’tan gelen rapor sonrası görüntülerin bulunduğu CD’de ise bu kez Mert Tilev’in vurulma anını gösteren görüntülerin bozuk olduğu ortaya çıktı. Öte yandan, oğullarının vurulduğu anı gösteren kamera kayıtlarının peşine düşen Tilev ailesi, polisin kendilerinden önce davrandığını ve çevre işyerlerindeki kamera görüntülerini topladığını söyledi.
Ayrıca, Tilev’in vurulduğu caddeyi gören Yapı Kredi Bankası şubesi kamerasına ait görüntülerin de bozulduğu, bankanın ise bu durumdan Tilev’in bir yakınının görüntüleri izlemek istemesi ile haberdar olduğu öğrenildi.
Milliyet’e konuşan ağabey Bülent Tilev, soruşturmada ilerleme kaydedilmesini eleştirerek, kardeşinin bundan sonra bilinci kapalı şekilde, cihaza bağlı yaşayacağını söyledi.