Gündem POMEM fiziki yeterlilik sınav merkezleri ve tarihleri! 23. Dönem POMEM

POMEM fiziki yeterlilik sınav merkezleri ve tarihleri! 23. Dönem POMEM

19.11.2018 - 12:02 | Son Güncellenme:

23. dönem POMEM ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınav merkezleri ve tarihleri adaylara duyuruldu. Binlerce adayı yakından ilgilendiren POMEM 23. dönem polis alımına ilişkin meraklı bekleyiş sürüyor. Peki POMEM mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?

POMEM fiziki yeterlilik sınav merkezleri ve tarihleri 23. Dönem POMEM

POMEM 23. dönem fiziki yeterlilik sınav merkezleri ve tarihleri açıklandı. 23. dönemde polis olabilmek için başvuru yapan adaylar son günlerde mülakta tarihleri ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt arıyordu. Polis Akademisi Başkanlığı resmi sayfası üzerinden ön sağlık kontrolleri ve fiziki yeterlilik sınav merkezleri adaylara duyuruldu. Peki POMEM 23. dönem mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

POMEM MÜLAKAT TARİHİ AÇIKLANDI MI?

Bu aşamalardan başarılı olan adayların mülakat sınavı tarihi ve sınav merkezi ilerleyen süreçte açıklanacak. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecek. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğinde.

Sınav sonuçları sınav işlemleri sona erdikten sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden adaylara duyurulacak.

POMEM GİRİŞ SINAVI FİZİKİ YETERLİLİK PARKURU NASIL OLACAK?

Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.

Haberin Devamı

Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, fiziki yeterlilik sınavı komisyonu ve sınava katılan aday tarafından görülebilecek nitelikteki dijital fotoselli süreölçer ile yapılacaktır. Dijital fotosel cihazının başlama ve bitiş kısmındaki fotoseller arasındaki mesafe en az (3) üç metre genişlikte olacaktır.

Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların 51 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 43 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar. Fiziki yeterlilik sınavında 60 puanın altında alan adaylara “0” sıfır puan verilir. Fiziki yeterlilik sınavı komisyonu başarısız adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verir ve başarısız adaylar mülakat sınavına geçemezler.

Not: Fiziki yeterlilik sınavına girecek adaylar spor kıyafetlerini yanlarında getireceklerdir.