Teknoloji Pornhub kripto para ile ödeme kabul etmeye başladı

Pornhub kripto para ile ödeme kabul etmeye başladı

19.04.2018 - 13:13 | Son Güncellenme:

Pornhub, bir ödeme seçeneği olarak kripto para (cryptocurrency) kabul etmeye başladı. Sistem Dogecoin'den ayrılan Verge coinleri kabul ediyor. Artık kullanıcılar, Premium abonelik dahil tüm Pornhub özellikleri için ödeme yapabilirler. Verge coinlerini, Pornhub dışında başka yetişkin siteleri olan Brazzers ve Nutaku da kabul ediyor.

Pornhub kripto para ile ödeme kabul etmeye başladı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Pornhub'ın bu kripto parayı seçme nedeni anonimlik odaklı olması. Verge coin'de herkes cryptocurrency işlemlerini kendi muhasebecisi aracılığıyla görüntüleyebiliyor. Ancak belirli işlemlerin IP adreslerini ve konumlarını gizlemek için Tor veya I2P kullanılabiliyor.

Pornhub'ın yönetim kurulu üyelerinden Corey Price, bu paranın “kolaylık ve güvenlik” sunduğunu söyledi. Çoğu dijital paranın yüksek işlem ücretleri ve kullanıcılar için zorluk yaratabilecek değişken fiyatlara sahip olduğu da düşünülüyor. Valve ve Stripe gibi şirketler, bu gibi sebeplerdne dolayı cryptocurrency desteğini sonlandırdılar. Stripe, yasaklı iş listesine kripto para birimi eklemeye kadar gitti.

Verge cryptocurrency diğer popüler dijital paralar gibi oldukça uçucu oldu. Geçtiğimiz Aralık ayında, çoğu dijital para birimi yükselişte iken, Verge cryptocurrency, coin başına yaklaşık 0.22 dolar seviyesine ulaştı. Ancak o zamandan bu yana geri çekildi. Bugün bu duyuruyla birlikte, Bitcoin ve Eterum gibi daha popüler dijital paralara kıyasla hala düşük olan Verge coin, coin başına yaklaşık 10 sente kadar çıktı.

Haberin Devamı

Price, "Bir süredir kripto paralara bakıyorduk. Genel kabul, göreceli olarak düşük olsa da, piyasaya girmemiz için yeterince hız kazandığını düşünüyoruz" dedi.