Gündem Portakal’dan nadide eserlerle kış müzayedesi

Portakal’dan nadide eserlerle kış müzayedesi

18.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Portakal Sanat ve Kültür Evi, özel koleksiyonlardan bir müzayede hazırladı. Raffi Portakal, ‘Eserlerin birbiriyle iletişim kurmasına özen gösterdik’ diyor.

Portakal’dan nadide eserlerle kış müzayedesi

Portakal Sanat ve Kültür Evi, 20 Aralık’ta önemli eserlerden oluşan bir Kış Müzayedesi düzenleyecek. Condrad Otel’de gerçekleşecek müzayede özel koleksiyonlardan seçilmiş, çoğu uzun yıllardır müzayedelerde görülmemiş, bir kısmı ise ilk kez müzayedeye çıkacak eserlerden oluşuyor.
Türkiye’nin usta ressamlarından önemli örnekler, Osmanlı hat sanatından eserler, usta hattatlardan Kuran-ı Kerim’ler, Delail-i Hayrat’lar, Hilye-i Şerif’ler levhalar ve ayrıca fermanlar; Osmanlı ve Avrupa gümüşler; çeşitli özel koleksiyonlardan gravürler, seyahatnameler, haritalar ve kitaplar Portakal Kış Müzayedesi’nde yer alıyor.
Raffi Portakal müzayedeyle ilgili olarak, “Müzayedemizi yaparken her defasında, eserlerin birbiriyle ilişki kurmasına özen gösterdik. Bu müzayede de öyle oldu. Gelen eserler, İstanbul’un farklı ailelerinin koleksiyonlarından çıktı. Bazıları 40-50 yıldır, bazıları daha uzun süredir aynı ailede olan eserler,” diyor.

Haberin Devamı

Birbirinden özel eserler
Müzayede birbirinden dikkat çekici ressamlara ait tablolar yer alıyor. Erol Akyavaş, Ömer Uluç, Ergin İnan, Selma Gürbüz ve Kemal Önsoy’un yapıtları, uzun zamandır parçası oldukları özel koleksiyonlardan, ilk kez müzayedeye çıkıyor.
Tablolar kısmında ayrıca ünlü saray ressamı Ivan Konstantinovich Ayvazovsky’nin yağlıboya ve suluboya tabloları, saray ressamı Leonardo De Mango’nun “Ramazan Bayramı” isimli eseri bulunuyor.