Geri Dön

Portakallı etimek tatlısı tarifi

Kışın turunçgil tatlılarını sevenler için, mükemmel lezzete sahip portakallı etimek tatlısı tarifini paylaşıyoruz. Portakal ile muhallebinin birleştiği bu tatlıyı çok seveceksiniz. Turunçgiller meyveleri arasında bulunan portakal tüm tatlılara eşsiz bir aroma kazandırıyor. Özellikle portakallı etimek tatlısı, bu grubun içerisinde yer alıyor. Peki, portakallı etimek tatlısı nasıl yapılır? İşte portakallı etimek tatlısı tarifi...

Portakallı etimek tatlısı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti için:
-1.5 su bardağı toz şeker
-1.5 su bardağı su

Kreması için:
-1 litre süt
-1 su bardağı toz şeker
-2 yemek kaşığı dolusu un
-3 yemek kaşığı dolusu nişasta
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-1 paket vanilya

Portakal sos için:
-2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
-2 yemek kaşığı nişasta
-2 yemek kaşığı toz şeker

Portakallı Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

-Öncelikle etimekler borcama dizilir ve şerbeti için şeker tencereye alınır.

-Eriyip hafif renk değiştirene kadar ocakta karıştırılır. Eriyen şekerin üzerine su ilave edilir.

-Şeker katılaşacaktır. Eriyene kadar ocakta ara sıra karıştırın ve 10 dakika kaynatın.

-Hazırlanan şerbet etimeklerin üzerine gezdirilir. Kreması için süt, şeker, un ve nişasta tencereye alınıp kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.

-Ocaktan alınıp vanilya ve tereyağı ilave edilir. Karıştırarak sıcağı ile erimesi sağlanır.

-Sıcak sıcak şerbetini çeken etimeklerin üzerine gezdirilir ve ılımaya bırakılır.

-Portakal sos için; taze sıkılmış portakal suyu, nişasta ve şeker kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.

-Ilımış olan kremanın üzerine gezdirilir. Üzeri düzeltilip oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir.

-Oda sıcaklığına gelen tatlı dolaba alınıp 5-6 saat dinlendirilir. Süre sonunda dilimlenip portakal dilimleri ile servis edilir.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber