Geri Dön

Portakallı irmik helvası tarifi

Mis gibi portakal kokusuyla taçlandırılmış yemeye doyamayacağınız portakallı irmik helvası tarifi...

Portakallı irmik helvası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 bardak irmik
100 gram margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 bardak şeker
2,5 bardak su
1,5 bardak portakal suyu
1 portakal rendesi

Portakallı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Su ve portakal suyunu bir tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Başka bir tencerede margarini eritin, sıvıyağla karıştırın.

İrmiği ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.

İrmikler renk alınca şekeri de ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın.

Portakal kabuğu rendesini ilave edin.

Portakal sulu şerbeti sürekli karıştırarak yavaş yavaş helvaya ekleyin.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber