Geri Dön

Portakallı Lokum Tarifi

Portakallı lokum tarifi kolay hazırlanabilen, ister atıştırmalık isterseniz de özel günlerde ikramlık kendinize ve sevdiklerinize sunabileceğiniz nefis lezzet… Portakallı lokum yapmak oldukça kolay. Portakallı lokum nasıl yapılır bilmiyorsanız, portakallı lokum tarifini merak ediyorsanız işte portakallı lokum tarifi sizin için yazımızda…

Portakallı Lokum Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1.5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1.5 su bardağı su
3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
6 yemek kaşığı toz şeker
Hindistan cevizi (Miktarı size kalmış)

Portakallı Lokum Nasıl Yapılır?

Portakallı lokum tarifini farklı tatlarla zenginleştirebilirsiniz. Acıktınız ve kan şekeriniz mi düştü, kahve keyfinize eşlik edecek bir tatlı mı arıyorsunuz? Hem içine ne koyulduğunu bildiğiniz tatlınız olsun hem de paranız cebinize kalsın. İşte merak ettiğiniz portakallı lokum tarifi…

1. adım: Hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp, pürüzsüz olana kadar bir çırpıcı ile iyice karıştırın.

2. adım: Ocağın altını yakın ve çırpıcı yardımı ile karıştırdığınız malzemeleri kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.

3. adım: Muhallebi kıvamına gelmiş olan tatlınızı kaynadıktan sonra altını kısıp 5-6 dakika daha pişirin ve hemen bir cam tepsiye boşaltın. (Cam kabı önce bir sudan geçirin ki tatlı yapışmasın.)

4. adım: Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp en az 2 saat dinlendirin.

5. adım: Sonra çıkarın ve dilimleyin.

6. adım: Dilediğiniz kadar hindistan cevizine bulayın.

 

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber