Gündem Poyrazköy'de 83 sanığın tamamına beraat

Poyrazköy'de 83 sanığın tamamına beraat

02.10.2015 - 13:46 | Son Güncellenme:

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında üzerlerine atılı suçu işlemedikleri gerekçesiyle 83 sanığın beraatine, vefat eden bir sanığın dosyasının da düşürülmesine karar verdi.

Poyrazköyde 83 sanığın tamamına beraat

Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", "Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştirildiği 84 sanıklı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında mahkeme heyeti, üzerilerine atılı suçu işlemedikleri gerekçesiyle 83 sanığın beraatına, kovuşturma sürecinde hayatını kaybeden bir sanıkla ilgili davanın da düşürülmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Anadolu Adalet Sarayı'ndaki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda yapılan duruşmada, verilen aranın ardından Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Selçuk Kaya tarafından karar açıklandı.

Mahkeme heyeti, aralarında emekli Koramiraller Kadir Sağdıç ve Ahmet Feyyaz Öğütçü ile Tuğamiral Mehmet Fatih Ilğar ve emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın da bulunduğu 83 sanığın üzerilerine atılı suçu işlemedikleri gerekçesiyle beraatını, vefat eden bir sanığın dosyasının da düşürülmesini kararlaştırdı.

Mahkemenin kararını açıklamasının ardından sanıklar ve avukatları ayağa kalkarak, mahkeme heyetini alkışladı.

Mahkemede sahte delil üretenler için suç duyurusunda bulunulmasına da karar verildi.

DURUŞMA SONRASI KONUŞTULAR

Haberin Devamı

Duruşma sonrası Anadolu Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, "Kaybolan adalet duygumuzu yeniden güçlendirdiği için sayın savcıya teşekkür ediyorum. Karar bizlere ’Türkiye’de hakimler varmış’ dedirtti" ifadeleri kullanıldı.
Poyrazköy davası ile birleştirilen ÇYDD ve ÇEV davalarının Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı kurulmuş bir tuzak olduğu da belirten Çelikel, "Düzmece deliller ve kurmaca mahkemelerle yıllarca yurttaşlarına eziyet eden cemaat-iktidar işbirliği, maalesef toplumun adalete ve devlete olan güvenini bitirdi. Bu işin suçlusunu aramak benim hakkım. ÇYDD’nin uğradığı zararları tazmin edecek bir kurum arıyorum" diye konuştu.
"2009 YILINDA NELER SÖYLEDİYSEK 2015 YILINDA DA AYNI ŞEYLERİ SÖYLEDİK"
Beraat eden sanıklardan SAT komandosu Emekli Binbaşı Levent Bektaş, "Olayın burukluğu sadece kaybettiğimiz arkadaşlarımızdan değil, bu ülkedeki adaletin bu kadar geç tecelli etmesinden kaynaklanıyor. Fazla söyleyecek bir şey yok. En nihayetinde böyle olması gerekiyordu. 2009 yılında neler söylediysek 2015 yılında da aynı şeyleri söyledik. Ancak bizim söylediklerimiz şimdi dikkate alındı ve değer buldu. İnşallah bundan sonra böyle hukuki süreçleri yaşamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri de bir şekilde mağdur edilmez" dedi.
"5 NO’LU HARD DİSKİ KİM KOYDU ORAYA"
SAT komandosu Emekli Kurmay Albay Ali Türkşen ise, "Paralel yapının hiçbir şekilde Türk Silahlı kuvvetleri içerisinde olmadığına dair bir inceleme yaptıklarını söylediler. Biz bir araştırma yaptık. Paralel yapıyı Silahlı kuvvetler içerisinde bulamadık demekle yok olmuyor. Gölcük’teki donanmaya konulan 5 No’lu hard diski kim koydu oraya. Bunu dışarıdan birisi değil içeriden biri koyduğuna göre siz bunu bulmak zorundasınız. Bu namus borcunuz. Bulmuyorsanız benim içimi soğutamıyorsunuz. Ceza almış olmama rağmen tekrar üstüne bakarak söylüyorum. Uygun bir araştırma yapılmamıştır. Gerekirse bu araştırmayı kendileri yapamıyorlarsa emniyet birimlerine, Milli İstihbarat teşkilatına bıraksınlar. Bizim başımıza bu işleri açanların silahlı kuvvetlerin içerisinde olmaması mümkün değildir. Bunların nerede ise bulunmalarını istiyorum ve onların adalet önüne çıkarılmalarını istiyorum. Benim mücadelem bununla ilgili olacak bundan sonra" şeklinde konuştu.