Geri Dön

Bardak kek tarifi

Karton bardakta veya ısıya dayanıklı kupada pişirebileceğiniz harika bir lezzet! Ani gelen misafir veya ani gelen tatlı krizi... Her iki durumda da kurtarıcımız bardak kek. İşte tarifi!

Bardak kek tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 bardak toz şeker
1 bardak sıvıyağ
1 bardak yoğurt
3 adet yumurta
2 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma toz
3 yemek kaşığı kakao

Bardak Kek Nasıl Yapılır?

Yumurtaları ve şekeri beyaz bir renk ve şişkin bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.

Karışıma yoğurt ve yağ ilave edip spatula ile karıştırıyoruz ancak bu işlemi yavaş hareketler ile yapmalıyız ki karışım sönmesin.

Kabartma tozu ve kakaoyu da ekliyoruz ve yine yavaş hareketler ile karıştırıyoruz.

Kek hamurumuzu elde ettiğimizde karton bardakların içerisine yaklaşık 1 parmak kadar döküyoruz.

150 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber