Malzemeler

  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 Su bardağı Un
  • 1/2Su bardağı Kakao
  • 1 Tatlı kaşığı Karbonat
  • 1 Tatlı kaşığı Kabartma tozu
  • 1 Tatlı kaşığı Vanilya
  • 1 Yumurta
  • 1/2 Su bardağı süt
  • 1/2 Su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 Su bardağı sıcak su
  • 1 Bardak dilimlenmiş çikolata-Sos için
  • 1/2 Su bardağı süt kreması-Sos için
  • 2 Tatlı kaşığı Limon suyu-Sos için

Hazırlanışı

  • Fırını 160C ısıda çalıştırın.
  • Toz malzemeleri karıştıralım. Sıvı malzemeleri de ayrı bir kapta karıştıralım.
  • Toz malzemelere sıvı malzemeyi karıştırarak ekleyin.
  • Sıcak suyu da hızlıca karıştırarak ekleyelim.
  • Fırın kabını yağlayıp karışımı koyalım ve önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 25dk pişirelim.
  • Sos için kremaya limon suyunu ekleyip karıştıralım. Çikolatayı sıcak suya oturttuğumuz tabağa koyup karıştırarak eritelim ve kremaya ilave edip fırından çıkan pastamızın üzerine dökelim.