Gündem Pratik ve besleyici yemekler

Pratik ve besleyici yemekler

30.04.2018 - 12:18 | Son Güncellenme:

Gerek yemek hazırlamaya vakti olmayan öğrenciler için gerekse hafta içi işten yorgun argın döndüğünde yemek hazırlamaya fazla vakit harcamak istemeyenler için pratik yemekler oldukça güzel bir seçenektir.

Pratik ve besleyici yemekler

Pratik yemekler sayesinde hem düşük maliyetle hem de kısa sürede yemek hazırlamak mümkün hale gelmektedir. Böylece kişiler, yemek hazırlamak için fazla vakit kaybetmeden yemek ihtiyaçlarını giderebilmektedir.

Haberin Devamı

Hem hazırlaması kolay hem malzemeleri

Kişiler eğer yemek hazırlamak istemiyorlarsa genelde çözümü yemeği dışarıdan söylemekte bulmaktadır. Bu durum da hem bir öğün için fazla para harcamalarına hem de besleyici olmayan fast food tarzı ürünlerle beslenmelerine sebep olmaktadır. Bu nedenle pratik yemekler kişiler için bir kurtarıcıya dönüşmektedir. Kişiler, hem kısa sürede hem de düşük maliyetle hazırlanan pratik yemek tarifleri sayesinde yemek hazırlayabilmektedir.

Pratik yemekler nelerdir?

Pratik ve besleyici yemeklere örnek vermemiz gerekirse;

· Her türlü sos ile hazırlanabilecek makarnalar,

· İçine doyurucu malzemeler eklenerek yapılabilecek yeşil salatalar,

· Bulgur ile kolayca hazırlanabilecek çeşitli kısır tarifleri

Haberin Devamı

· Hamur harcına kabartma tozu eklenerek kolayca hazırlanabilecek pancake veya kabartma tozu olmadan akışkan harç ile hazırlanabilecek krepler,

· Kişinin hazırlamak için vakti varsa bu süreç içinde kolayca yapılabilecek mantarlı tavuklu sote,

· Her türlü kolay çorba,

· En zor zamanların kurtarıcısı olarak patates kızartması (patates kızartmasını yağ ilavesi ile yapmak istemiyorsanız patatesleri dilimledikten sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirip patateslerin üzerinde biraz yağ gezdirerek fırına verebilirsiniz. Böylece hem hafif hem de kızartmaya yakın bir lezzet yakalayabilirsiniz.)

· Evdeki bayat ekmekleri en iyi şekilde değerlendirmenin yollarından biri olarak yumurtalı ekmek,

· Sadece kahvaltıda değil, günün her saatinde tüketilebilecek lezzette olan menemen,

· Fırında kaşarlı mantar,

· Karnabaharın yağda kızartılması ve sarımsaklı yoğurt ile soslamasından yapılan karnabahar yemeği.

Bu şekilde liste uzayıp gitmektedir. Kişi böyle bir durumda elindeki malzemeleri doğru bir şekilde değerlendirip ne yapacağına karar da verebilir. Böylece vakit konusunda daha da kazançlı olur. Örneğin elinde bir malzeme yok diye yapacağı tarif için malzemeyi temin etmek yerine elindeki malzemelerle yapabileceklerine yönelebilir. Böylece vakit konusunda kazanç sağlar.