Pratik Tarifler

Gaziantep’in meşhur lezzeti: Çağla aşıUNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep'te, mevsimsel olarak sofralara sunulan ilkbahar yemekleri için kazanlar kaynamaya başladı. Kente özgü bu yemeklerden "çağla aşı" da ilkbaharda ağızları tatlandırıyor.
Edirne tava ciğerinin sırrı açıklandıEdirne Tava ciğerini henüz popüler olmadığı dönemlerden bugüne pişiren, onlarca çırak yetiştiren Kazım Gilan, ustalığını konuşturmaya devam ediyor...
Osmanlı saray mutfağını günümüze taşıyorlarADYÜ Aşçılık atölyesinde bir araya gelen yaklaşık 20 öğrenci, Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan topuz kebabından ballı mahmudiye, mutancanadan gemici böreğine kadar çok sayıda lezzeti özel bir çalışmayla usulüne uygun şekilde hazırlayıp servis ediyor.
Yumurta hakkında doğru bilinen yanlışlarYumurta pişirmenin pek çok yolu vardır. Aynı zamanda yumurtanın yararlı ve zararlı olduğu konusunda da çok fazla efsaneye sahibiz. Bakalım doğru bilinen yanlışlar hangileri...
Şanlıurfa’nın meşhur lezzeti: Keme kebabıŞanlıurfa'da, ilkbahar yağışlarıyla ortaya çıkan keme mantarının etle buluştuğu "keme kebabı", sadece mart ve nisan aylarında tüketilebiliyor.
Karabuğday ile birbirinden farklı tariflerGlutensiz beslenenlerin son zamanlarda tercih ettiği karabuğday ile birbirinden farklı lezzetler ortaya çıkarabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte karabuğday ile yapabileceğiniz sınırsız tarifler...
Yiyeceklerin besin değerini düşüren pişirme hatalarıBesinlerin değerini düşürmemek için neler yapmalı, nelerden kaçınmalıyız? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker pişirirken ve tüketirken vazgeçmeniz gereken 12 hatalı alışkanlığı anlattı, önemli uyarı ve önerilerde bulundu.
Nohudu suda bekletmek zararlı mı?Nohudu yumuşak olması ve kolay pişmesi için geceden suya koyuyoruz. Peki, nohut pişirirken yaptığımız bir takım hataların zehirlenmelere neden olabileceğini biliyor muydunuz?
Yemeklerinizin tadını bozan pişirme hatalarıYemeklerinizde yaptığınız bir takım hatalar yemeğinizin lezzetsiz olmasına neden olabilir. Yemek yaparken ölçü kullanmanıza rağmen bir türlü o istediğiniz lezzeti yakalayamıyorsanız birazdan vereceğimiz hataları yapıyor olabilirsiniz. İşte mutfakta en sık yapılan o hatalar…
Sağlıklı yılbaşı tabağında olması gerekenlerBeslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz yılbaşı gecesi bilinçsizce tüketilecek besinlerin ve içeceklerin, eğlenceye gölge düşürebileceğini belirterek “Eğlence yerini hazımsızlık, mide yanması, şişkinlik, baş ağrısı ve yorgunluk gibi şikâyetlere bırakır.
Çinekop balığının bilinmeyen faydalarıLüfer ailesinin en küçük üyelerinden bir tanesi olan çinekop, en fazla rağbet gören orta boy balıklar arasında yer alır. Mevsiminin gelmesiyle birlikte tezgahlardaki yerini alan çinekop balığının sağlığımız açısından çeşitli faydaları bulunmaktadır. İşte çinekop balığının bilinmeyen faydaları…
Evde tavuk döner nasıl yapılır?Evde tavuk döner yapmaya ne dersiniz? Dışarıda yediğiniz tavuk döneri aratmayacak, mükemmel bir tavuk döner tarifi paylaşıyoruz. Peki, evde tavuk döner nasıl yapılır? İşte tavuk döner tarifi...
İskorpit balığı nedir, faydaları nelerdir?Son zamanlarda iskorpit balığı oldukça popüler hale geldi. İskorpit balığı nedir, iskorpit balığının ne gibi faydaları ve zararları vardır sorularını Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel’e sorduk. İşte Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel’den iskorpit balığı hakkında tüm bilinmeyenler…
Menemen nasıl yapılır?Menemen nasıl yapılır sorusu son günlerde en çok aranan yemek tarifleri arasında yerini aldı. Yazın sevilen yiyeceklerinden biri olan menemeni konserve haline getirerek yazın tüketebiliyoruz. Konserve olarak hazırlanan menemeninizi kışın tüketmek için sabırsızlanmaya başladıysanız size vereceğimiz menemen tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte menemen nasıl yapılır sorusunun cevabı…
Evde çökelek nasıl yapılır?Evinizde doğal malzemeler ile çökelek yapmaya ne dersiniz? Yapımı çok basit olan çökelek tarifi için sadece ev yoğurduna ya da tutmadığını düşündüğünüz sulu yoğurda ihtiyaç vardır. Peki, çökelek nasıl yapılır? İşte çökelek tarifi...
Midye tava sağlıklı mı?Sinop’ta satışa sunulan midye tavaların kalitesi ve güvenliğine yönelik yapılan araştırmada mide tavaların insan sağlığı açısından güvenli olduğu tespit edildi.
Tamamen doğal Yayladağı lokumuHatay'ın Yayladağı ilçesinde yarım asırdır üretimi yapılan lokum, Türkiye'nin tüm illerine gönderilmesinin yanı sıra Almanya ve Fransa gibi bazı ülkelere de gönderiliyor.
Yanlış yıkadığınız 9 gıdaSağlığını önemseyen insanlar, gıda ürünlerini yıkamanın sağlığımız için son derece önemli olduğunu bilirler. İşlem çok kolay gözükse de yıkamalarınızın yanlış olabilme ihtimali var...
Kaz başı yemeği tarifiKaz başı yemeği tarifi kaz ile yapılan son derece lezzetli ve besleyici bir yemek tarifidir. Son günlerde internette en çok aranan yemek tariflerinden birisi olan kaz yemeği tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Tadı damağınızda yer edecek, oldukça sağlıklı olan kaz yemeği tarifini merak ediyorsanız cevabı haberimizin detaylarında…
Ham bal ile yapılacak doğal karışım tarifleriBal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ne özel yaptığı açıklamada; şekeri hayatlarımızdan çıkartmanın önemine vurgu yaparak bunun yerine işlem görmemiş ham bal ve ham bal ile yapılabilecek doğal karışım kürlerinin tüketimini öneriyor.
Bağırsak florasını onaran turşu tarifiEvde yapılan doğal ve probiyotik açısından zengin, turşu gibi fermente gıdalar tüketmek bozulan bağırsak duvarını hem onarıyor hem de güçlenmesini sağlıyor. Bağırsakların sağlıklı olması, bağışıklığın da güçlü olması anlamına geliyor. Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, turşu gibi evde kolayca yapılabilen fermente gıdaların bağırsak sağlığına faydaları hakkında bilgi verdi.
Salçalı sosis nasıl yapılır?Fast food restaurantlarında yediğiniz gibi evde salçalı sosis hazırlamaya ne dersiniz? Salçalı sosis nasıl yapılır sorusunun cevabını merak ediyorsanız sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz bilgilere göz atabilirsiniz.
Kayseri yağlaması tarifiKayseri yağlaması tarifini deneyenler bu yemeğin ne kadar lezzetli olduğunu bilirler. Her ne kadar hamur işi olsa da akşam yemeklerinde de ana yemek olarak tüketilen Kayseri yağlaması tarifine bayılacaksınız. Henüz Kayseri yağlaması tarifini denemediyseniz sizler için araştırdığımız bilgilere göz atabilirsiniz.
İrmik köftesi nasıl yapılır?İrmiğin en çıtır halini tatmak istiyorsanız, irmik köftesi tarifini mutlaka denemelisiniz. Pratik yapımıyla anında hazırlanan irmik köftesini, içi dolu nefis kıymalı harcıyla çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Peki, irmik köftesi nasıl yapılır?
Bahar Düğünü