Prens Harry & Meghan Markle Düğünü - Stil Raporu

Büyük Britanya ve A.B.D. kadar bütün dünyanın gözlerini diktiği Kraliyet Düğünü dün gerçekleşti. Prens Harry Amerikalı oyuncu Meghan Markle ile dünya evine girerek Kraliyet Ailesi için tarihin yönünü değiştiren bir olaya imza attı. Bize de büyük bir merakla her detayını takip etmek düştü.

Yeni unvanıyla Sussex Düşesi Meghan Markle'ın gelinliği, düğün sonrasında resepsiyonda giydiği elbisesi; "elti" Cambridge Düşesi - Kate Middleton'ın 3. kez giydiği Alexander McQueen elbisesi; Kraliçe'nin göz alıcı stili; Victoria Beckham, Serena Williams, Amal Clooney, Priyanka Chopra gibi dünyaca ünlü davetlilerin stillerini sizler için inceledim.

Haberin Devamı

Meghan Markle Fransız modaevi Givenchy imzalı bir gelinlikle evlendi

Meghan Markle'ın gelinliğinin tasarımcısı düğün gününe kadar bir sır gibi saklandı. Erdem, Jenny Packham, Ralph & Russo gibi İngiliz tasarımcılar konuşulurken Meghan Markle gelinliğini kreatif direktörü İngiliz Clare Waight Keller olan Fransız modaevi Givenchy'e emanet etti. Her anlamda yeni bir Kraliyet Dönemi başlatan Meghan'ın gelinliği de kendi kurallarını getirdiğinin bir göstergesiydi.

Meghan, St. George Şapeli'nin merdivenlerini yürümeye başladığı anda ilk düğündüğüm son derece zarif ve zamansız bir gelinlik tercih ettiği oldu. Tacı hariç son derece gösterişten uzaktı. Gelinliği, ortadan ayrılmış saçları ve hafif makyajıyla bir "Düşes" gibi görünse de bir "Kraliçe" girişi yapmadığı kesin. Merdivenlerde durduğu o an bunu söyleyebilirdik.

Duvağının ön kısmının fazla kısa kalması, gelinliğin önündeki potluklar ve eteğinin altından görünen sivri burunlarıyla ikonik bir görüntü veremedi. Saçının önünün seremoni başlamadan bozulması da cabası. Kraliyet Düğünü söz konusu olunca her şeyin kusursuz olmasını bekledik ancak Meghan bunun için biçilmiş kaftan sayılmaz. Düğününde ne Amerikalı Meghan olabildi, ne de uyum sağlayabildi.

Prens Harry & Meghan Markle Düğünü - Stil Raporu

İşler böyle olunca Kate Middleton gibi halktan bir kızın düğün gününde nasıl bir kraliçe gibi parladığını düşünmeden edemedim. Alexander McQueen gelinliğinin her detayı kusursuzdu. "Kate Middleton gelinliği" diye bir tarz gelinlik literatürüne yerleşti.

Haberin Devamı

Meghan düğün sonrası resepsiyonda Stella McCartney tercih etti

Meghan'ın düğün sonrası resepsiyonda giydiği Stella McCartney imzalı elbisesi gelinliğinden daha çok beğenildi. Yine sade bir saç ve makyaj tercih eden Meghan, Uzun kuyruklu bembeyaz elbisesi içinde bir kuğu gibiydi. Parmağına taktığı mavi taşlı göz alıcı yüzük de dikkatlerden kaçmadı. Harry'nin hediyesi olan yüzük annesi Prenses Diana'ya aitti.

Prens Harry & Meghan Markle Düğünü - Stil Raporu

Kate daha önce 2 kez giydiği bir elbiseyle düğüne katıldı

Cambridge Düşesi Kate'in Amerikalı "elti"sinin düğününde giyeceği elbise de merak konusuydu. Ancak fazla uzağa gitmeye gerek yokmuş, Kate daha önce 2 kez giydiği bir Alexander McQueen marka elbiseyle düğüne katıldı. Aynı elbiseyi daha önce Prenses Charlotte'ın vaftiz töreninde ve Kraliçe Elizabeth'in doğum gününde giymişti. Peki Kate bu tercihiyle Meghan'ı gölgede bırakmamak istediğini mi, yoksa düğünü önemsemediğini mi anlatmak istedi? İngiliz basını her ne kadar ilkinin söz konusu olduğunu düşünse de Kate'in 3. kez giydiği bir elbiseyle bile "bir sonraki Kraliçe" olduğunu hepimiz biliyoruz. Yani bu şekilde daha çok konuşulmadı mı? Üstelik kendi kardeşinin düğününde bile yapmadığı bu fedakarlığı "kaynı"nın düğününde yapması çok minnoş olurdu ama burası Kraliyet Ailesi millet, güçlü olmazsan işin biter.

Prens Harry & Meghan Markle Düğünü - Stil Raporu

Haberin Devamı

Kraliçe Elizabeth yeşili tercih etti

92 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth rengarenk stilinden yine ödün vermedi. Çiçekli elbisesinin üzerine limon yeşili bir ceket giyen Kraliçe, ceketiyle aynı renkteki şapkası ve şapkasındaki mor tüylerle göz kamaştırdı. İnci kolyesi ve küpeleriyle de tam bir zarafet örneğiydi.

Prens Harry & Meghan Markle Düğünü - Stil Raporu

Victoria ve David Beckham çifti düğünün önüne geçti

Davetliler arasında Meghan Markle'ın Suits dizisinden arkadaşları ile birlikte Serena Williams ve Oprah Winfrey gibi yıldızlar; İngiliz oyuncular Idris Elba, Tom Hardy ve Carey Mulligan; sunucu James Corden; Kraliyet Ailesi'ne yakınlığıyla bilinen ve Sir ünvanı verilen Elton John; George ve Amal Clooney çifti ile her ikisi de Kraliyet nişanıyla onurlandırılan Victoria ve David Beckham çifti yer aldı.

Prens Harry & Meghan Markle Düğünü - Stil Raporu

Victoria Beckham kendi tasarladığı lacivert pelerin elbisesi, kırmızı stilettoları, sade at kuyruğu ve zarif şapkasıyla "trendsetter" kimliğinin hakkını verdi. Her detayına ba-yıl-dım! Eşi David Beckham'ın yakışıklılığıyla düğünden daha fazla konuşulduğunu söylesem yanılmış olmam heralde. David, Dior marka yelekli takımıyla adeta damattan rol çaldı. Bir kez daha yakışıklıların yakışıklılıklarını sorgulattı. Yakışıklıların yakışıklısı!

Prens Harry & Meghan Markle Düğünü - Stil Raporu

Bütün dikkatleri toplayan bir diğer çift George-Amal Clooney çifti oldu. Amal Clooney sarı elbisesiyle düğüne bir güneş gibi doğdu. Sevgili George'umuzu kaptığı için kusur bulmak istesem de bulamıyorum. Şapkası, elbisesi, saçı, makyajı, her şeyi harika. George Clooney'in karizmasına ise yine diyecek bir şey yok. George bebeğim, harikasın!

Prens Harry & Meghan Markle Düğünü - Stil Raporu

Meghan'ın yakın arkadaşı oyuncu Priyanka Chopra'yı fazla dramatik buldum. Üzerindeki Vivienne Westwood marka döpiyes yeterince gösterişliyken o şapkaya gerek var mıydı gerçekten? "Amerika'nın Kraliçesi" olarak anılan Oprah Winfrey dantel detaylı pembe elbisesi ve kocaman şapkasıyla adeta "kaynana" gibi görünüyordu. Öte yandan Serena Willams doğumunun üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen son derece formundaydı. Saçı ve şapkasını çok tarz buldum. Elbisesi gösterişten uzak ve şıktı.

Düğünün yıldızı (Beckham'lardan sonra) Lady Kitty Spencer

Prenses Diana'nın yeğeni Lady Kitty Spencer, son yıllarda güzelliği ve zarafetiyle Kraliyet Düğünü'ne damgasını vurdu. Moda şovlarında ve kraliyet eventlerinde büyüleyen 27 yaşındaki Kitty, düğüne çiçekli yeşil Dolce & Gabbana elbisesi ve turuncu ayakkabılarıyla katıldı.

Prens Harry & Meghan Markle Düğünü - Stil Raporu

Şapkaların yarıştığı düğünde "en iyi şapka ödülü" diye bir şey olsaydı kesinlikle oyumu Kitty'den yana kullanırdım. Victoria Beckham'ın karizmasına yenik düşmemiş olsaydım, muhtemelen Kitty'i düğünün en şıkı seçerdim. Şapkası, saçı, makyajı, takıları, her detayına hayran oldum. Modaseverler aman gözlerinizi bu kızdan ayırmayın!

Pippa Middleton kaç yaşındasın sen ya?!

Kate'in evlendiği yıllarda gözümüzü üstünden ayırmadığımız, adım adım ne giydiğini seyrettiğimiz Pippa'ya evlendikten sonra bir haller oldu. Kraliyet Düğünü'nde giydiği çiçekli elbisesi ve şapkasıyla da sınıfta kaldı. Son derece yaşlı ve sönük bir tercih. Bizımla değilsın Pippa...


Prens Harry & Meghan Markle Düğünü - Stil Raporu

Bir Kraliyet Düğünü'nün daha sonuna geldik. Allah mutlu etsin, skandalınız bol olsun gençler :)

Kraliyet Düğünü'nün dedikodusu Bu MuDur'un yeni bölümünde...