Ekonomi Prof. Dr. Berksoy 50. yılını kutluyor

Prof. Dr. Berksoy 50. yılını kutluyor

02.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Piri Reis Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve İİBF Deniz İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taner Berksoy’un akademik hayatının 50. yılı anısına bir panel düzenledi.

Prof. Dr. Berksoy 50. yılını kutluyor

“2018 Yaklaşırken Türkiye ve Dünya Ekonomisinde Görünüm” adlı panelin konuşmacıları arasında Prof. Dr. Taner Berksoy, Prof.Dr. Asaf Savaş Akat, Doç.Dr. Deniz Gökçe, Dr. Mahfi Eğilmez ve gazeteci Ege Cansen yer aldı.

Panel öncesi bir konuşma yapan Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, “Taner Hocamız, ülkemizin yetiştirdiği en önemli aydınlardan bir tanesi. Onun, üniversitemizde gençlerle buluşuyor olması bizler için büyük bir şans” dedi.

Çok sayıda eseri var

Prof.Dr. Taner Berksoy 1943’te Gaziantep’de doğdu. Berksoy, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdikten sonra Cambridge Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini tamamladı.

Hacettepe, Marmara, Bilgi, Bahçeşehir, Okan ve Pîrî Reis Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak çalışan Prof. Dr. Berksoy’un iktisadi büyüme, kalkınma iktisadı, makro iktisadi denge ve Türkiye Ekonomisi üzerine birçok bilimsel eseri bulunuyor.