Ekonomi Vakıf Katılım’dan 300 milyonluk ihraç

Vakıf Katılım’dan 300 milyonluk ihraç

03.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Vakıf Katılım, iştiraki Vakıf Varlık Kiralama AŞ aracılığı ile 300 milyon TL tutarında kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Vakıf Katılım’dan 300 milyonluk ihraç

Bankanın açıklamasında görüşlerine yer verilen Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, “Vakıf Katılım olarak, sektördeki temel misyonumuzu sektördeki mevcut pastadan pay alarak büyümek değil, sektörü ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisini daha da büyütmek olarak görüyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Göktaş, şunları kaydetti:

“Bu vizyon doğrultusunda 26 Eylül’de 300 milyon liralık, nitelikli yatırımcıya satış yöntemini kullanarak kira sertifikası ihracı aracılığıyla fon sağladık. Bu yıl içerisinde şu ana kadar 17 tertip ihraç ile toplamda yaklaşık 3 milyar TL’lik kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladık ve tedavülde yaklaşık 1,6 milyar TL’lik kira sertifikamız bulunuyor. 2017 Haziran ayında başlayan kira sertifikası ihraçlarımızla son 15 ay içerisinde bankamıza toplamda yaklaşık 4,7 milyar TL’lik bir kaynak sağlamış olduk. Kira sertifikalarında sektöre katkı sunmaya, katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak kaynaklarımızı çeşitlendirmeye ve referans bir kurum olma hedefimize uygun şekilde ekonomiye destek olmaya devam edeceğiz.”