Kültür Sanat Prof. Dr. Gezgin’den iletişim alanına iki yeni kitap

Prof. Dr. Gezgin’den iletişim alanına iki yeni kitap

26.10.2017 - 14:06 | Son Güncellenme:

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, iletişim çalışmalarına bir yenisi daha ekledi, iletişim alanına iki kitapla katkı sağladı. Gelişen teknolojiler bağlamında mekan kavramı ve basın fotoğrafçılığının görsel gazeteciliğe dönüşümünün ele alındığı kitaplar, raflarda yerini aldı.

Prof. Dr. Gezgin’den iletişim alanına iki yeni kitap

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin ve Nişantaşı Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Araştırma Görevlisi Ali Efe İralı, iletişim alanında önemli bir kitap çalışmasına imza attı. Prof. Dr.
Gezgin ve İralı’nın yaklaşık iki yıllık çalışmasının bir ürünü olan kitap, Eğitim Yayınevi etiketiyle raflarda yerini aldı. Prof.
Dr. Gezgin ve İralı “Gelişen Teknoloji Değişen Mekan” adını verdikleri kitaplarında mekan kavramını, hızla gelişen iletişim
teknolojileri bağlamında değerlendiriyor. Kitap ayrıca, iletişim faaliyetleri süresince gerçekleştirilen paylaşımların ortak dili
olan kültüre ve kültürel farklılıkların toplumların kimliklerini özelleştiren yapılar olduğu vurgusu üzerinden, iletişim araçlarının çevre üzerinde yarattığı değişim ortamını inceliyor.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Gezgin’den iletişim alanına iki yeni kitap


Prof. Dr. Suat Gezgin, bir diğer kitap çalışmasını da Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Abdulkadir Atik ile kaleme aldı. Eğitim Yayınevi’nden çıkan “Manşet İllüstrasyonlarından Dijital Haber Fotoğraflarına Basın Fotoğrafçılığı” isimli kitap, manşet illüstrasyonlarıyla başlayan basın fotoğrafçılığının görsel gazeteciliğe dönüşüm sürecini ele alıyor. Kavramsal konuların yanı sıra basında fotoğraf uygulamaları, mesleki pratikler, etik ve yasal düzenlemeler gibi gazetecilik mesleğinin gerekliliklerine de değiniyor.

Prof. Dr. Gezgin’den iletişim alanına iki yeni kitap