Eskişehir Prof. Dr. Güney, Aöf'ün Eskişehir'de Yaşayan Başarılı Öğrencileriyle Buluştu

Prof. Dr. Güney, Aöf'ün Eskişehir'de Yaşayan Başarılı Öğrencileriyle Buluştu

16.12.2016 - 10:16 | Son Güncellenme:

.

Prof. Dr. Güney, Aöfün Eskişehirde Yaşayan Başarılı Öğrencileriyle Buluştu

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney, Açıköğretim Sistemi’nin Eskişehir’de yaşayan başarılı öğrencileriyle bir araya geldi.
Açıköğretim Fakültesi Toplantı Salonu’ndaki buluşmada, Prof. Dr. Güney ve başarılı öğrencilerin yanı sıra AÖF Dekan yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Muhammet Recep Okur, Murat Akyıldız ile Fakülte Sekreteri Öğr. Gör. Dr. İlker Usta da hazır bulundu.
Buluşmada konuşan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AÖF Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney, sistemde 1 milyon 371 bin öğrenci bulunduğuna dikkat çekerek, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin işleyişi hakkında öğrencilere bilgi verdi. Öğrencileriyle gurur duyduğunu ifade eden Güney, “Kendi öğrenme sorumluluğunu üstlenen, öğrenme için kendinden fedakârlık ederek çalışma azmi gösteren, yaşıtlarına, arkadaşlarına, çocuklarına örnek olan ve yüksek başarı gösteren arkadaşlarımızla yüzyüze buluşuyoruz, sorunlarını dinleyerek sistemi daha iyi nasıl iyileştirebileceğimiz üzerine çalışıyoruz. Sizlerden gelen dönütlerle sizlerin daha iyi nasıl öğreneceğinizi planlıyor ona göre ekiplerimizi çalıştırıyoruz. Başarılarınızı gördükçe bizleri motive ettiğinizi bilmenizi istiyoruz” dedi.
Öte yandan iki oturumda gerçekleştirilen etkinliğin ilk oturumuna 30 yaş altı 25, ikinci oturumuna da 30 yaş üstü 25 öğrenci katıldı. Başarılı öğrencilerin tamamı, Açıköğretim kitaplarının oldukça iyi hazırlandığını, e-öğrenme ortamlarının (Anadolum e-kampüs sistemi) öğrenmeyi kolaylaştırdığını, yardımcı kaynaklara ihtiyaç duymadan genişletilmiş özet, video dersler, deneme sınavları, 1S1C, çıkmış sorular vb. öğrenme malzemelerinin kurumca öğrencilere sunulmasının çok faydalı olduğunu belirtti. Çoğunlukla ikinci üniversite öğrencisi olan grubun büyük bir kısmı, okumakta oldukları programlarından mezun olduktan sonra yeni bir programa daha kayıt olacaklarını kaydetti.