Gaziantep PROF. DR. ZERRİN SÖYLEMEZ EMEKLİ OLDU

PROF. DR. ZERRİN SÖYLEMEZ EMEKLİ OLDU

02.04.2014 - 11:59 | Son Güncellenme:

.

PROF. DR. ZERRİN SÖYLEMEZ EMEKLİ OLDU

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekanlık Konferans Salonunda, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Söylemez’in emekliliğe ayrılması nedeniyle ‘Emeklilik ve Plaket Töreni’ düzenlendi.
Törenin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Prof. Dr. Zerrin Söylemez Gaziantep Üniversitesine ilk geldiğim günden bu yana tanıdığım, yakın mesai içerisinde olduğumuz bir hocamız. 20- 25 Yıl önce Tıp Fakültesinde, biyokimya derslerinin hocası henüz yokken kendisi ilk defa biyokimya derslerini anlatan hocamız oldu” diyerek, Prof. Dr. Zerrin Söylemez’in çalışkan, işine sahip çıkan, sözüne güvenilir ve son derece düzgün bir insan olduğunu söyledi.
İnsanoğlunun çeşitli mezuniyetler yaşadığını belirten Prof. Dr. Coşkun, “Liseden, üniversiteden mezun olunuyor, burada da çalışma hayatından mezun oluyorsunuz. Ondan sonra da her insan bu dünyadan mezun olup gidiyor. Hayırla, güzel şeylerle yad edilmek, insanların kalbinde duygularında iyi izlenimler bırakmak hepimizin amacı ve Prof. Dr. Zerrin Söylemez de bunu başarmış birisidir” diyerek, Prof. Dr. Söylemez’e hem özel hayatında hem de üniversiteyle olan ilişkilerinde başarılı, sağlıklı, dolu dolu bir ömür diledi.
Emekliliğe ayrılmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Prof. Dr. Zerrin Söylemez, “Liseden mezun olduğum yıl, her üniversitenin sınavına ayrı ayrı giriliyordu. Gaziantep’te henüz merkezi sınav sistemi başlamamıştı. İlk defa o yıl Ortadoğu Teknik Üniversitesi Gaziantep’te sınav yaptı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde üniversite sınavına girdim ve benim için büyük bir şans oldu. Çünkü ailemde kız çocuğuna üniversite okutmak yönünde bir kararlılık yoktu” diye konuştu.
Ailesinin Cumhuriyetle barışık bir aile olduğunu belirten Prof. Dr. Söylemez. “Çanakkale’yi, Antep Harbi’ni bize tarihi anlattılar. Şöyle özetlenirdi Cumhuriyet: “Atatürk kurtla kuzuyu bir arada yürüttü.” O devri böyle özetlerlerdi ve överlerdi” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Söylemez’e sağlıklı bir emeklilik hayatı dileyen GAÜN Eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Filiz, “Zerrin Hanım işini ciddiyetle yapan, işinin peşinden koşturan, nitelikli bir kişidir. Çalışma süremiz içerisinde çok mutlu oldum. En önemli faaliyetleri olarak okuma yazma faaliyetlerini gördüm. Çok büyük bir fedakârlıkla okuma yazma bilmeyen bayanlara okuma yazma öğrettiler, diplomalar verdik” diyerek, Gaziantep Üniversitesi’nin sosyal dayanışma projelerinin çok eskiye dayandığını söyledi.
Prof. Dr. Zerrin Söylemez’in yaşamında iki farklı yönü olduğunu söyleyen GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, “Prof. Dr. Zerrin Söylemez’i Üniversitemizin on birinci dekanı ve aynı zamanda derslerime giren hocam olarak tarif edebilirim. Bölümümüze vermiş olduğu destek, eğitim, kalite ve emekleri yadsınamaz. Aldığı idari görevlerle birlikte de çok ciddi emekler ve hizmetlerde bulundu” diyerek, Prof. Dr. Zerrin Söylemez’in Gaziantep Üniversitesi’nin tarihi noktasında pek çok belge ve bilgi bıraktığını söyledi.
GAÜN Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Söylemez, Prof. Dr. Zerrin Söylemez’in ailenin önde gelen isimlerinden biri olduğunu belirterek, bundan sonraki hayatında başarılar diledi.
Törenini sonunda; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram tarafından, günün anısına Prof. Dr. Zerrin Söylemez’e plaket ve hediye takdim edildi.
Törene; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GAÜN Eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Filiz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.