Kars PROF. SÖNMEZ’İ VURAN İ.Ö.’NÜN AVUKATI: “OLAY BASINA YANSIDIĞI GİBİ DEĞİL”

PROF. SÖNMEZ’İ VURAN İ.Ö.’NÜN AVUKATI: “OLAY BASINA YANSIDIĞI GİBİ DEĞİL”

24.08.2014 - 22:00 | Son Güncellenme:

.

PROF. SÖNMEZ’İ VURAN İ.Ö.’NÜN AVUKATI: “OLAY BASINA YANSIDIĞI GİBİ DEĞİL”

Prof. Dr. Bingür Sönmez’i vuran İ.Ö.’nün avukatı Aydın Alkan, müvekkilinin Sönmez ile tokalaşmak istediğini, iddiaya göre Sönmez’in korumalarının sert çıkışından dolayı birkaç defa yere ateş ettiğini öne sürdü.
Alkan yaptığı açıklamada, “Müvekkilim doğrudan Bingür beyi hedef almış değil. Birkaç el ateş ettiğini ifade etti. Bunu zaten mahkemede dile getirdi. Orada Bingür bey ile tokalaşmak istediğini, kendisiyle konuşmak istediğini,kendisini ilk etapta koruma görevlilerinin tanımadığını, yaklaşımının yanlış anlaşıldığını, yanlış anlaşılma nedeniyle de koruma görevlilerinin Bingür Bey’in kendisine sert çıkışını ve saldırıya kalkıştıklarını, saldırıdan korktuğundan dolayı da kendini savunmak için birkaç defa yere ateş ettiğini ifade etti” dedi.
“MÜVEKKİLİM DARP EDİLMİŞ”
Müvekkili İ.Ö.’nün darp edildiğini ileri süren Av. Alkan, “Müvekkilim de darp edilmiş. Olaydan sonra hafif darp izleri var. Mahkemeye sevk edildi. Soruşturma devam ediyor. Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı yürütüyor. Soruşturma sonucu savcılık mahkemeye sevk etti. Mahkeme tutuklama kararı verdi. Şu an geçici bir tedbir, itiraz edilecek kararı da isabetli bulmadık. Kendisi savcılık makamının olayı biraz abarttığı kanaatindedir. Yani hukuken sorgulanması gereken bir karar. Özellikle de müştekinin konumu, sosyal statüsü bu kararın verilmesinde etkili oldu diye düşünüyoruz. Olay aslında basına yansıdığı gibi değil. Olay basına farklı yansıtıldı. Öyle gidip sokak ortasında kendisine ateş ettiği yansıtıldı. Olay o şekilde gelişmemiş” diye konuştu.

Yazarlar