Gündem Proje okullara tepki dinmiyor

Proje okullara tepki dinmiyor

12.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TEOG kapsamında düzenlenen ortak sınavlara giren öğrenciler aralarında İstanbul Erkek, Kadıköy Anadolu, Bornova Anadolu gibi Türkiye’nin en gözde okullarına girmek için yarışıyorlar. Ancak proje okullar kapsamına alınan bu okullarda öğrencilerin başarısında büyük katkısı olan öğretmenler, tayin ediliyor.

Proje okullara tepki dinmiyor

155 proje okulda 8 yıl ve üzeri çalışan yaklaşık 1000 öğretmenin görev yerinin değiştirilmesini haftalardır öğrenciler protesto ediyor. Dün de Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri derse girmeyerek, okul bahçesinde oturma eylemi yaptı. Ayrıca aralarında CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş’ın yanı sıra veli, öğrenci ve mezunların bulunduğu yüzlerce kişi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak proje okul uygulamasını protesto etti.

Proje okulların keyfi ve hukuksuz olarak, bilimsel hiçbir karşılığının olmadığının belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi: “Eğitimi adeta yap-boz tahtasına çeviren Milli Eğitim neyi amaçlıyor? Eğitim öğretim yılı başladıktan sonra gündeme gelen bu kargaşa yüzünden 3 haftadır sağlıklı ders yapılamıyor. Çocuklarımızın eğitimi bizzat Milli Eğitim tarafından engelleniyor. Öğretmenlerinin topluca gönderilmesi öğrencilerin psikolojisini bozdu.”

Haberin Devamı

‘Dersler boş geçiyor’

Proje Okulları Yönetmeliği’nin askıya alınmasını ve konunun hukuk çerçevesinde ele alınmasını talep eden velilerden yaklaşık 100 kişi kararın durdurulmasıyla ilgili dilekçelerini İstanbul İl Milli Eğitim’e teslim etti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Barış Yarkadaş da kanun teklifinin meclise getirildiğinde itiraz ettiklerini belirterek, “Başarısız okulları proje okul adı altında yeni bir uygulamaya sokacağız derken en başarılı olan okullar hedef haline getiriliyor. Öğretmenleri sürgün ediliyor, dersler boş geçiyor” dedi.